• Sockerärtor "Carouby"

Sockerärtor "Carouby"

Pisum sativum L. convar. axiphium Alef emend. C.O.Lehm
  • Tillverkare: Semo
  • I paketet: 30,0 g
  • Tillgänglighet: 2
  • 1.32€


Suhkruhernes "Carouby".
Keskhiline kõrgekasvuline suhkruherne sort . Taime kõrgus 150-160 cm, vajab toestust. 1,0 g = 5-6 seemet.

 

Горох сахарный "Кароуби".
Среднепоздний сорт штамбового типа. Растение высокорослое 150-160 см, нуждается в опоре.

 

Eng.: Sugar Pea. Suom.: Honey-herne. Sven.: Sockerärtor.Bot.:Pisum sativum L. convar. medullare Alef. emend C.O. Lehm

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt
Captcha

* Vegetaarne vorst.
Selle toidu põhikoostisaineks on lihtne hernetang (poolikud herned), mida müüakse praktiliselt igas poes ja mis on üsna demokraatliku hinnaga. Kõigepealt leotame herneid (600-800 g) külmas vees ja jätame nad mõneks tunniks (võib ka ööks) paisuma. Seejärel peseme hoolikalt voolava veega, valame peale uue külma vee ja paneme aeglasele tulele keema, unustamata lisada soola st keedame nii nagu tavalist herneputru.
Kuni hernes keeb, jätkame muid ettevalmistusi:
Esiteks, pressime keskmise suurusega peedist mahla. Võib lihtsalt pesta-koorida peet, riivida peenel riivil ja saadud mass pigistada läbi marli kuivaks või kasutada mahlapressi. Väljatulek kuskil 50 ml mahla.
Teiseks, küüslauk: 10-12 küünt. Puhastame, peseme, purustame küüslaugupressiga. Segame peedimahlaga.
Edasi lisame saadud segule maitseainete segu: 2-3 tl koriandrit (tuleb välja, et just koriander annab vorstile „vorsti maitse“) ja 0,5-1 tl musta pipart (sõltuvalt sellest kui teravat toitu eelistate). Saadud segu segada blenderis. Lisada 150-200 ml õli ja segada taas kohevaks.
Selleks ajaks on ka hernes pehmenenud. Võtame tulelt ja koheselt, ilma et jahtuks, segame blenderis, et saaks õhuline, ühtlane sile hernemass. Lisame peedimahlasegu ja segame uuesti ühtlaseks massiks. Nüüd jääb üle vaid valada „vorst“ silindrilistesse nõudesse (võib kasutada nt sobiva läbimõõduga kruuse ja pokaale). Jahutame algul toatemperatuuril, seejärel paneme külmikusse lõplikuks jahtumiseks. Saadud mass tuleb nõu seintelt hästi lahti, seepärast piisab klaasi ümberkeeramisest ja „vorst“ tuleb nõust kogu oma hiilguses hästi välja. Maitselt, värvilt ja lõhnalt meenutab see roog vorsti. Eriti kui lõigata see ratasteks. Kuid oma konsistentsilt on see rohkem pasteet, kergelt ja mugavalt leivale määritav, st et oma kuju selline vorst ei säilita. Seepärast võib soovi korral konsistentsi tihendamiseks lisada želatiini või agar-agarit.

Top