0 arvamust  |  Lisa arvamus
Capsicum chinense
Tootja: Semo
Pakendis:10 s.
Saadavus:10
4.81€
Maksudeta: 3.95€
Terav pipar ''Trinidad Moruga Scorpion Red''.
Ekstreemelamus: üks  kõige teravama maitsega pipraid maailmas, punased viljad!
Sobib kasvatamiseks katmikalal. Selle pipra puhul ei aita tulisust vähendada ka seemnete eemaldamine, iga tilluke tükike süütab maitsemeeltes tulekahju. Selle pipraga peab olema eriti ettevaatlik! Vältige pipra töötlemisel kokkupuudet katmata nahaga, eriti hoidke silmi nina ja suud.
Seemned külvatakse ettekasvatuseks veebruari lõpus, märtsi alguses. Tõusmed pikeeritakse 1-2 pärislehe faasis. 60-65 päeva vanused istikud viiakse kasvuhoonesse mai lõpus, juuni alguses, istutatakse vahedega 50x40 cm. Kui Te esimesel minutil ei saa arugi, et maitse on terav, siis peale minutit on Teie keel, kurk ja söögitoru tules.

* Kui te siiski otsustate hammustada tükikese seda pipart, siis esimestel minutitel mõtlete, et see pole üldse kibe. Aga juba mõne minuti pärast hakkab teravuse tase hoogsalt tõusma ja tekib selline tunne, et keel, kõri ja seedetrakt põlevad tules: vererõhk tõuseb, nägu hakkab punetama, silmad aga tugevasti vett jooksma ...
Peale niisuguse "põletava" teravuse on see pipar tähelpanu vääriva puuviljaaroomiga, tänu millele tema viljad, lisatuna toidule väga väikestes kogustes, annavad roale pikantse ja meeldiva maitse.

Loe rohkem "Seemnemaailma lugemissaalis": Scoville skaala
 

Eng.: Hot pepper. Suom.: Chilipaprika. Sven.: Chilipeppar.

4. juulil 2011 kanti Guinnessi rekordite raamatusse maailma kuumim pipar - "Trinidad Scorpion Butch T" - 1,46 miljonit Scoville'i ühikut (1 460 000 SHU).
See saadi sortide ristamise teel ja sai nime USA-st pärit Butch Taylori järgi, kes saatis seemned vahetusse oma kolleegidega Austraaliasse. Austraalia kuumade paprikate armastajad mitte ainult ei kasvatanud neid, vaid võtsid ka riski kuumatestide läbiviimisega, mille tulemusel said nad selle rekordilise tulemuse!
Kui otsustate siiski seda pipart näksida, siis esimestel minutitel arvate, et see pole üldse vürtsikas. Kuid juba mõne minuti pärast hakkab põletustunne kiiresti suurenema ja tekib tunne, et keel, kõri ja söögitoru põlevad: vererõhk tõuseb, nägu muutub punaseks ja silmad hakkavad põlema. vett kõvasti...
Lisaks sellisele “kohutavale” teravusele on see pipar silmapaistev oma puuviljase aroomi poolest, tänu millele annavad selle väga väikestes kogustes toidule lisatud viljad roale pikantse ja meeldiva maitse.
Vürtsikas Scoville'i skaalal on 1 200 000 - 1 460 000 SHU (st 1 grammi selle "pipra" tulisuse efekti täielikuks neutraliseerimiseks vajate 1200-1460 liitrit vee-alkoholi segu).

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.