• Portulak Portulaca oleracea var. sativa

Portulak Portulaca oleracea var. sativa

Portulaca oleracea var. sativa
  • Tillverkare: Seklos
  • I paketet: 1,0 g
  • Tillgänglighet: 2
  • 1.56€


Aed-portulak – hinnatud üheaastane vitamiiniallikas ja ravimtaim.
Varajane alternatiiv špinatile.
Kasvab hästi rõdul ja aknalaual. Üheaastane kiirekasvuline salatitaim. Tõusmetest valmimiseni kulub 25-30 päeva. Taime kõrgus 45-50 cm. Ühe taime mass kuni 250 g. Kasutatakse salatites ja suppides. Marineeritud portulak - hea lisand liharoogadele. 1,0 g = 1900-2000 seemet.

Agrotehnika.
Külv: mais-juunis avamaale hästi soojenenud pinnasesse või siis aprillis istikute ettekasvatamiseks. Külvisügavus mitte üle 0,5 cm. Ridade vahekauguseks jäetakse 50-60 cm. 1-2 pärislehe faasis taimed harvendatakse, jättes taimede vahekauguseks 10-15 cm. Kultuur on soojanõudlik (ei talu väiksemaidki öökülmi), eelistab päikeselist kasvukohta, hästi haritud, viljakat ja niisket mulda. 20-30 päeva pärast külvi tehakse esimene lõikus (lõigatakse peaagu täielikult maha). Edaspidi korratakse lõikamist vastavalt vajadusele kuni õitsemise alguseni. Tavaliselt lõigatakse kasvuperioodil 2-3 korda.

Seemned on mustad või hallikasmustad, peenikesed, külvatakse 0,5-1,0 cm sügavusele, reavahedega 40-50 cm, soojasse (+12+15°C) mulda, tõusmed ilmuvad 10-14 päevaga. Lehti saab murdma hakata juba 2 nädala pärast, üheaegselt harvendamisega 10-15 cm vahemaale. 3-4 cm kõrguselt tagasilõigatud taimed kasvavad kahe-kolme nädalaga uuesti suureks. See kultuur ei talu juurte liigniiskust, aga muld võib olla mistahes aiamuld, aga viljakas ja kobedas mullas arenevad puhmad on võimsamad ja suuremate lehtedega.

Green-Leaved Purslane - spicy and valuable herbs.
Food consumed young succulent purslane leaves to its taste reminds watercress or spinach with a light walnut and pepper spice. Purslane is very suitable for salads, soups. Is high in vitamins C and A. Leaf juice is a lot of materials to improve the appetite, relieving thirst and toning the body. purslane leaves for salads, soups, flavored curd. Purslane seeds sown in spring after frost. Sunny spot, light, well-tilled and fertilized soil Purslane grows rapidly, and after 3 weeks. of germination is already possible to use it.


Портулак салатный  - Portulaca oleracea var. sativa.
Ранняя альтернатива шпинату !
Однолетнее скороспелое овощное растение с сочными, мясистыми стеблями и листьями. Грядка с этим растением напоминает заросли густой, красивой глянцевой зелени. Зелень богата органическими кислотами, содержит каротин и витамины. Особенно полезна людям, страдающим сахарным диабетом, заболеваниями печени и почек. В пищу используют листья и верхние части молодых побегов в салатах, а также в супах и соусах. Маринованный портулак - отменная приправа к мясным блюдам. 

Eng.: Green-Leaved Purslane, Kitchen-Garden Purslane. Suom.: Vihannesportulakka. Sven.: Trädgårdsportlak.

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Utmärkt
Captcha
Top