0 arvamust  |  Lisa arvamus
Lycopersicon lycopersicum L.
Tootja: Aelita
Pakendis:20 s.
Saadavus:Laos
3.72€
Maksudeta: 3.05€
Tomat "Anna German".
Näeb välja nagu sidrun, aga maitseb nagu tomat!
Vapustav varavalmiv Vene valiku sort rõõmustab teid maitsvate sidruniviljadega kaaluga 60-65 g ja suurepärase saagikuse potentsiaaliga.
Taimed on ebamäärased, 2-2,2 m kõrgused.
Suurepärane viljastumisvõime nii kasvuhoones kui ka avamaal. Esimene pintsel asetatakse 6-7 lehe kohale, järgmised - 1-2 lehe peale.
Magusad ja aromaatsed viljad valmivad 105-110 päeva pärast tärkamist. Kaitsealuses pinnases ületab nende saagikus 15-18 kg/m2.
Viljad sobivad marineerimiseks ja marineerimiseks ning värsked - ideaalne maiuspala kuumal suvepäeval!
Kasvutingimused.
Külv istikutele, külvisügavus 2 cm. Optimaalne idanemistemperatuur +22+25°C.
Seemikud sukelduvad pärast rikkalikku kastmist esimese pärislehe faasis. Mais istutatakse seemikud kilekasvuhoonetesse ja juuni alguses avamaale.
Hooldus: kastmine vastavalt vajadusele (eriti oluline on tomati kastmine enne õitsemist, munasarjade ilmumisel ja viljade valmimise alguses), rohimine, kobestamine, väetamine.

* Kuidas kasvatada produktiivset tomatit põhjamaal?
1. Esimeseks tingimuseks on kasvatada tugevad istikud. Kõige parem on seemned külvata eraldi pottidesse. Kui külvate kastidesse, siis tuleb taimed pikeerida otse kasvuhoonesse.Taimede vahe peab olema 15 cm üksteisest. Taimed katta kerge kattega. Sooja saabudes kate eemaldatakse ja taimed harvendatakse.
2. Teiseks on tähtis taim kujundada ühevõrseliseks. Regulaarselt tuleb eemaldada külgvõsud ja lehed, mis asuvad allpool esimest kobarat. Üks juur peab töötama ühe võrse jaoks vastasel juhul on toitained suunatud varte ja lehtede, aga mitte viljade kasvamisele.
3. Kui taim hakkab kaldu vajuma tuleb see toestada. Võrse tuleb põimida ümber nööri ja siduda kõrgemal asuva lati külge. Toestada tuleb ka raskeid viljadega kobaraid, mis võivad murdudes kahjustada viljade küpsemist jataime arengut. Alumiste kobarate alla võib paigutada väikese plaadi või laua, et viljad ei ulatuks vastu mulla pinda.
4. Keskvalmivad sordid- eriti ploomikujulised annavad rohkeõielisi kobaraid. Kui näpistada ära liigsed õied, jättes esimesed 5-6, suureviljalistel 2-3 õit, siis selle tagajärjel valmivad viljad kiiremini.
5. Kui varrele on kasvanud 5-6 kobarat tuleks latv eemaldada, jättes 3 lehte peale viimast kobarat. Taime tippu hakkavad kasvama uued võrsed, mis tulevad regulaarselt eemaldada. Uusti kasvanud võrsetest pole võimalik suve lõpuks saaki saada.
6. Külgvõrseid tuleb kärpida halastamatult. Külgvõrseid tuleb kärpida alates tärkamisest kuni viljade valmimiseni. Eemaldada tuleb kõik võrsed, mis kasvavad juurest või lehekaenlast. Võrsetest pole võimalik meie kliimas saaki saada.
7. Haiguste vältimiseks tuleb kasvukohti päeval õhutada ja kasta taimi ainult juure pealt.
8. Juuli lõpus tuleb teha viimane rikkalik kastmine ja multšida kogu taimealune maa tiheda õlgede või saepuru kihiga.
9. Viljad korjata õigeaegselt- esmalt alumistelt kobaratelt. Kuni viljad ei läigi on nad poolküpsuse staadiumis. Kui viljad on saavutanud optimaalse suuruse ja on muutunud läikivaks-võib neid korjata. Viljad pannakse järelvalmimisele ja maitsevad peale järelvalmimist sama hästi kui päikese käes valminud.
10. Taimelt tuleb eemaldada kõik mittevajalik: valminud viljadega kobarad, kolletuvad lehed, kõik lehed kuni viljakobarani. Põõsas millelt on eemaldatud kõik viljad tuleb aianoaga maha lõigata. Sellisel kujul saab kasvuhoonesse rohkem ruumi, õhku ja valgust viimastele valmivatele taimedele.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.