0 arvamust  |  Lisa arvamus
Brassica juncea
Tootja: Legutko
Pakendis:3,0 g
Saadavus:Laos
2.37€
Maksudeta: 1.95€
Pruun sinep - sarepta sinepi seemned idandamiseks.
Idandatud seemned - on väga väärtuslik ja tervislik toiduaine. Idanevates seemnetes moodustub mitmeid kordi rohkem eluliselt olulisi aineid kui täiskasvanud taimes.
Teravavõitu maitsega idandatud sinepiseemnetes on rikkalikult A, B1, B2 ja C vitamiine, eeterlikku õli, fosforit, kaaliumit ja rauda.
Sinepi idusid on maitsev süüa lihtsalt leivaga või puistata nendega üle keedetud kartulid. Sobivad munaroogade maitsestamiseks ja võileibade valmistamiseks (eriti juustuga).
Seemneid idandada ei ole keeruline. Need tuleb pesta korralikult läbi, kallata idandamiseks mõeldud nõu sisse ja valada vett peale. Vesi peab seemned üle ujutama, seda peab olema 3-4 korda rohkem kui seemneid. Seemneid tuleb vees leotada 4-12 tundi (sõltuvalt nende suurusest), kuni need paisuvad. Hiljem valada vesi ära.
Paisunud seemneid hoida ilma veeta kinnikaetud nõus, et need ara ei kuivaks, kuni seemned idanevad. Idandada seemneid 2 kuni 10 päeva (sõituvalt nende sordist).
Idanevaid seemneid tuleb vähemalt paar korda päevas niisutada (valada vett peale ja jälle ära valada). Ülekasvanud idandatud seemneid kasvatada edasi valguse käes.
Võrsed lõigata ära ja pigistada neist mahl välja.

Sarepti sinepi seemned idandmiseks, Mikrorohelised, семена сарептской горчицы для проращивания и получения микрозелени

Sarepta sinepi idandid, Ростки сарептской горчицы, семена для проращивания

Brassica juncea Lehtsinep Горчица листовая Brown mustard, Indian mustard, Russian mustard sarepta mustard Sareptansinappi Salladssenap Sinapis juncea L

Eng.: Brown mustard, Indian mustard, Russian mustard, sarepta mustard. Suom.: Sareptansinappi. Sven.: Salladssenap. Bot. syn.: Sinapis juncea L.

Kasutusjuhend:
Vala vajalik kogus kaussi toatemperatuuril veega ja jäta 8-10 tunniks.
Seejärel asetage seemned idandajasse, kattes olenevalt seemnete suurusest kuni 25% aluselt. Asetage seemikud toatemperatuuril valgusküllasesse kohta, vahetades vett 2-3 korda päevas.
Võrsed valmivad umbes 6-10 päevaga. Lõika idandid seemnete juurest ära ja pese need enne söömist puhtaks. Külmkapis säilivad nad kuni nädala (8-10 päeva).

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.