0 arvamust  |  Lisa arvamus
Lactuca sativa L. var. capitata  
Tootja: Franchi
Pakendis:6,0 g
Saadavus:Laos
1.52€
Maksudeta: 1.25€
Peasalat ''Cavolo di Napoli''.
Keskvalmiv "õlilehine" peasalat.
Keskvarajane sort, tõusmetest saagini 69-78 päeva. Moodustab keskmise suurusega pea, lehed kergelt lainelised, helerohelise värvusega.
Taimede istutusskeem 30 x 25 cm.

* Mulla happesuse vähendamiseks on võimalik mulda viia neutraliseerivaid aineid - lupja või dolomiidi jahu, peenestatud kriiti või puutuhka.
Kogused olenevad mulla happelisusest ja kasvatatavast kultuurist. Kogus oleneb ka aineosakeste suurusest. Jämedad osad üle 4 mm on nõrgema mõjuga.
Sügavama künni puhul antakse suurem kogus. Neutraliseerivad ained on parem mulda anda koos orgaanikaga.
Turvas- ja liivmuldadele on parem anda dolomiidi jahu või puutuhka, mis rikastab mulda ka mikroelementidega. Lupja antakse üks-kaks aastat enne istutamist.
Ühekordne lupjamine mõjub mullas 5-8 aastat. Rasketel muldadel kestab mõju kauem kui kergetel. Mulla pH taseme hoidmiseks on vaja mulda lisada 100 g/m2-le CaCO3.
Liivastel muldadel tuleb lupjamist teha kolme-viie aasta tagant, rasketel savikatel iga viie-seitsme aasta tagant.
Lubjata võib igal aastaajal. Parim tulemus saadakse kui lubjatakse kevadel või sügisel mullaharimise ajal. Lubi lisatakse mulda või mullapinnale ja maa kaevatakse läbi.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.