• Päärynämeloni "Konsuelo"

Päärynämeloni "Konsuelo"

Solanum muricatum Aiton
  • Merkki: Gavrish
  • Pakkauksessa: 5 s.
  • Saatavuus: 4
  • 5.21€


Seemned ei vaja külvieelset töötlust. Köögiviljakultuur katmikalale meloni- metsmaasika-lõhnaliste viljadega. Kuni 750 g munajad viljad -pepiinod. Seemneid idandada +28+30 kraadise temperatuuri juures niiskel pinnal läbipaistvas kaanega mahutis, soovitavalt lisavalgustusega 75 W valgustite abil 30 cm kauguselt. Külviaeg - jaanuari lõpp, istutus kilemajadesse - mai lõpp. Kujundada 1-2 varreliseks. Vilju kasutatada värskelt või keedise valmistamiseks.

* Melon või pikk pirnipuu Solanum muricatum. Perekond: Solanaceae (Maavitsalised).
Kanaarisaartelt, kus Atlandi ookeani vesi toob sooja ja niiskust, on tulnud imepärane taim- pikk pirnipuu. Ja kuigi ta toodi Venemaale rohkem kui sada aastat tagasi, on ta siiski jäänud lihtsalt eksootikaks  kasvumajades ja korterites. Melonipirni võib kasvatada klaaslodžal või aknalaual. Peale seda kui taim hakkab vilju kandma peab talle võimaldama rahuliku puhkeperioodi temperatuuril +5+12 kraadi. Pikk pirnipuu kasvab väga intensiivselt, sobivates tingimustes saavutab hooaja jooksul kuni kaks meetrit. Sellepärast tuleb taim peale viljakandmist 3/4 ulatuses tagasi lõigata, hoides emataime, või noored võrsed juurduma panna. 
Pikka pirnipuud iseloomustab, et peaaegu 100 % pistikutest juurdub (ilma stimulaatoriteta). Parem on juurduma panna 1-2 lehega külgvõsusid, mis panna turbasse (ilma varjutamiseta). Esimesed juured võivad ilmuda juba kolmandal päeval, massiline juurdumine leiab aset kümnendaks päevaks. Peale istutamist püsikasvukohale taastub taim kiiresti isegi peale ümberistutamist potist aeda. Peale istutamist moodustuvad lisajuured ja umbes kaks nädalat peale istutamist on vaja taime toestada, samal ajal taime kujundades. Asjaarmastajad soovitavad vormida 1 varreliseks, et oleks tagatud melonite pikk vegetatsiooniaeg. Väga soodsates talvistes tingimustes, kasvuhoones, võib soovitada vormida ka 2 ja 3 vars. Hädavajalik on  iganädalane külgvõsude kärpimine. Parem oleks külgvõsud katki murda, mitte lõigata.  Optimaalne päevane temperatuur päikeselisel päeval kuskil +25 kraadi (üle +30 kraadi  taim ei talu), pilves ilmaga +20+22 kraadi, öine temperatuur kuni õitsemiseni kuskil +16 kraadi, aga kui taim hakkab õitsema ja vilju kandma, siis +18+19 kraadi (väga tähtis on, et öist temperatuuri ei lastaks alla +18 kraadi, võib õied langetada). Taim, sarnaselt tomatiga, armastab väga head õhutamistt. Optimaalne mulla temperatuur +20 kraadi.
Tolmlemine. Päikeselisel päeval on väga kasulik (kuskil kell 11-12) teha pulgaga kergeid lööke vastu toestikku (nagu tomatil), see aitab õietolmul emakasse pääseda. Küllaltki tugev õite aroom laseb arvata, et hea tulemuse annab ka mesilastolmlemine.

Pepino (Solanum muricatum Ait.) Is a high-productive vegetable culture for extended growing cycle of winter greenhouses. Plants remind tomato by its biology, leaves are pepper-like, potato-like inflorescence. Plant suits for soil and non-soil cultures. 70-80 days - from shoots to flowering, 75-90 days - from ovaries formation to ripening. Yield reaches up to 28 kg/m2 if the right technologies are used. The average weight of fruit is 300-400 g in summer months and 200 g in autumn months. Yellow fruits have violet long stripes and points. Fruit is like sweet pepper by its inner structure, but with very thick pericarp up to 5 cm. Flesh is from light to bright yellow, very juicy and melting, moderately sweet. Dry matter is 8-10%. Flesh is rich in carotene (1-2 mg%), ferrum, B group vitamins, etc. The taste and aroma remind melon. Fruits are recommended for desserts fresh ore after thermal treatment. Very tender flesh doesnt bear mechanic damages, thats why one-piece packing is needed. Undamaged fruits can be kept at the temperature of 5C from 1 to 2,5 months if collected at the beginning of yellowing, mature fruits - from 2 weeks to 1,5 months. First fruits start to ripe in May - beginning of June, if planted early. A necessity of growing sprouts in Petri cup is an important characteristic. Konsuelo is a very tall variety (up to 2,2 m. in extended cycle). Productivity is up to 8 kg per plant considering planting density of 3 plants/m2. Plant has bright green slightly-hairy leaf blades. Inflorescence is big, has up to 20 flowers. The average weight of fruit is 320 g, heart shape is predominant. Yellow skin has distinct violet longitudinal stripes. No visible netting on skin. Color of flesh is light yellow. Undamaged fruits can be kept up to 75 days at the temperature of 4-5 C.

Пепино (дынная груша) "Консуэло" - Solanum muricatum.
Вкусная экзотика с дынным ароматом !
Многолетняя редкая овощная культура для защищённого грунта. Стебли фиолетовые, довольно тонкие, гибкие, длиной до 2 м. Листья простые, ланцетовидные, тёмно-зелёные, со слабым опушением. Плод яйцевидной формы, нежно-кремового или лимонно-жёлтого цвета, с интенсивными сиреневыми полосками, массой до 1300 г.
Мякоть сочная, кисло-сладкая, медово-жёлтого цвета со вкусом экзотических фруктов и ароматом дыни. Содержит ретинол (витамин А) и аскорбиновую кислоту (витамин С), которой не меньше, чем в цитрусовых. Плоды используют в свежем виде или для приготовления варенья.
Семена проращивают при температуре +28+30°С на влажной поверхности в прозрачной ёмкости с крышкой, желательно с дополнительной подсветкой. Оптимальный срок посева: конец ноября — начало декабря, высадка в теплицы — как можно раньше, при условии защиты от заморозков (оптимально — с конца февраля до начала мая, поскольку с середины мая до середины августа плоды почти не завязываются из-за длинного светового дня). Растения формируют в 1-2 стебля. Агротехника выращивания рассады приближена к баклажану, а после высадки на постоянное место — к томату.
В конце лета, пепино пересаживают в горшок и переносят в тёплое светлое место.

 

Exotic solanaceous culture - Pepino. Suom.: Päärynämeloni. Sven.: Pepino. Bot. syn.: Solanum variegatum, Solanum pedunculatum Roem. et Schult., Solanum guatemalense hort.

Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä
Captcha
Top