• Kesäkurpitsa "Pjatachok"

Kesäkurpitsa "Pjatachok"

Cucurbita pepo L. var. melopepo
  • Merkki: Gavrish
  • Pakkauksessa: 1,0 g
  • Saatavuus: 9
  • 0.84€


Kesäkurpitsa "Pjatachok".

Varajane kõrgesaagikas põõsassort (tõusmetest valmimiseni kulub 40-50 päeva). Vili kaalub 200-250 g. Viljaliha on valge, õrn ja mahlakas. Suurepärased maitseomadused. 

Patisson on rohtne taim, kuulub kõrvitsaliste sugukonda. Ta ei moodusta külgharusid vaid põõsa. Patissoni viljad moodustavad on enamuses taldriku kujulised, sellepärast kutsutakse neid ka taldrikkõrvitsaks. Patisson on väiksemasaagiline, armastab rohkem soojust kui kabatðokk. +2 C juures taim hävib. Maitselt meenutavad patissonid sparglit ja artisokki, aga marineeritult valgeid seeni. Patisson sisaldab suhkrut, vitamiini C, pektiinaineid, vitamiine A,B1,B2,PP.
Patissone hautatakse, soolatakse, marineeritakse. Kasvatatakse ka dekoratsiooniks, viljad on taldriku kujulised, väga ilusad. 
Patissoni seemned hakkavad idanema +12...15*C juures. Vars on lühike 50-150 cm. Põhiliselt on põõsastaim, külgharusid ei anna. Õitseb ja viljub kuni külmadeni. Vilja koor on tehnilises küpsuses pehme, valget värvi. Valmimisel muutub kõvaks. Varem olid patissonid ainult valge koorega, praegu on neid ka kollaseid ja oranþe. Need sordid sisaldavad karotiini. On olemas ka sorte ere- ja tumeroheliste viljadega. Patissonid tolmlevad kõrvitsa ja kabatðokiga, moodustades omavahel erinevaid ristandeid.
Patisson on valgust armastav taim. Poolvarjus kasvavad halvasti, puude all saak langeb ja viljade kvaliteet halveneb. Saak langeb ka liiga tiheda istutuse korral. Võib tekkida hallitus ja viljad nakatuvad. Paremaks õhustuseks on soovitav osa lehti eemaldada. Patisson armastab niiskust. Palava ilmaga tuleb tugevalt kasta, ülepäeviti. Jaheda ilmaga kastetakse harva. Kasta tuleb sooja veega, et ei tekiks juuremädanikku. Vajab kerget, huumusrikast, vett ja õhku läbilaskvat neutraalse reaktsiooniga mulda. Halvasti kasvavad happelisel savikal mullal. Savikaid muldi tuleb rikastada turba, kõdusõnniku, kõdunenud saepuru ja kompostiga. Mineraalväetiste vajadus oleneb kasvufaasist. Lämmastikku vajab lehtede kasvu ajal, viljade kandmise ajal vajab rohkem fosforit ja kaaliumit.

Scallop squash "Piatachok".
Included in the National Register of Breeding Achievements. For open ground. Super-early variety. The vegetation period from full germination to full ripeness — 50-52 days. Plant: determinant, single-stem, short-plaited, compact. Fruit: small, weight-up tol 230 g., gherkin type, plate-shaped, creme-white color, spotless. Excellent flavor quality. High yield — up to 540 c/ha. Commercial product output — 95-97%. Variety shows high early yield (120-160 c/ha for the first 10 days). Variety value: early ripeness, high yield, high flavor qualities and transportability.

Scallop squash Patisson

Патиссон "Пятачок" - Cucurbita pepo L. var. melopepo.
Оптимальная для прорастания семян t oC почвы 25-30 oC. 
Посев в закрытый грунт: май. 
Посев в открытый грунт: май - июнь. 
Высадка рассады: июнь. 
Сбор урожая: июль - август. 
Схема посадки: 70х70-100 cm.

 

Eng.: Scallop squash. Suom.: Kesäkurpitsa. Sven.: Squash.

Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä
Captcha
Top