• Hunajameloni "Ananas"
Best before until 12.2020

Hunajameloni "Ananas"

Cucumis melo L.
  • Merkki: Semo
  • Pakkauksessa: 0,8 g
  • Saatavuus: 1
  • 0.84€
  • 0.50€


Hunajameloni "Ananas".

Melon "Ananas".
Õrn ja aromaatne !
Keskvalmiv, tärkamisest viljakandeni 100 päeva. Vili ovaalümar, oranž, massiga 1,5-2,5 kg. Viljaliha väga aromaatne, mahlakas, magus. Säilivus ja transpordikindlus head. 1 gramm = 20-30 seemet. Optimaalne idanemise temperatuur +20+25°C.
* Enne seemne külvamist on väga tähtis selle kuumutamine, mis tõstab idanemise protsenti ja soodustab emasõite tekkimist. Kõige parem moodus on: Kui panna seemned 8-10 päevaks lõunapoolsele aknale soojenema. Enne külvamist seemnete leotamine stimuleerib idanevust ja kiirendab kasvu. Selleks segatakse aaloe mahl sooja veega, suhtes 1:10 le.
Hoitakse lahuses üks- kaks ööpäeva (see viiakse läbi paar päeva enne seemnete külvamist). Seemnete töötlemine mikroelementidega suurendab elutalitust, suurendab viljakust, aitab säilitada viljadel vitamiine ja suhkruid. Idanemise kiirendamiseks võiks seemned panna kuuma vette ligunema, kuni paisumiseni. Seejärel panna nad niiske riide sisse.
Jälgida, et riie ei kuivaks ära. Värsked seemned annavad väga võimsad taimed, kuid peamiselt isasõitega, sellepärast oleks parem just külvata 2-3 aastaseid seemneid. 10-12 cm diameetriga potti istutatakse 2-3 seemet.
Kaetakse koheva kõdu- turbamullaga (1:1). Ühe ämbri vee kohta lisatakse 1 klaas puusütt, 1 teelusikas superfosfaati, kaaliumsulfaati ja karbamiidi (1tl)- väetamiseks.
Seemned istutatakse 4-6 cm sügavusele. Et ennetada noorel võrsel tõusmepõletikku siis tuleks viimane kiht katta liivaga, nii umbes 1-2 cm. Peale esimeste võrsete tekkimist jäetakse potti ainult 1 taim, ülejäänud nopitakse ära.
Enne õue istutamist peaks taime karastama- tõstes ta 2-3 tunniks päevas värske õhu kätte. Ja nii pidevalt tundide arvu suurendades. Kui taimel on juba 3-4 lehte, võib ta õue istutada. Sobiv istutuspind peab olema +13+14 kraadine, külmas pinnas võivad taime tabada kohe haigused. Taime ei tohiks väga sügavale istutada ja ümber tuleks teha talle väike mulla vall.

The Ananas Melon, known in France as "Ananas D Amerique a Chair Verte" is one of the most popular heirloom melons grown in the United States today and is also widely grown in the Middle East. The word "Ananas", is present both in the French and Italian languages (which leads to the confusion of some seed sellers who list Ananas as an Italian Melon variety) - both literally translate to mean "Pineapple" in English, so another common name for this variety is Pineapple Melon. Strangely enough, the French name of this variety "Ananas D Amerique a Chair Verte", literally translates to mean "Green Fleshed Pineapple from America", so its "French" origin must be questioned as it does not seem reasonable that a French melon should be known as American in France. What is known however, is that the Ananas Melon was mentioned in M. M. Vilmorin-Andrieuxs book "The Vegetable Garden" published in 1885. Vilmorins book presents a colored plate depicting the variety. Reportedly, Thomas Jefferson was growing the Ananas Melon at his estate Monticello in 1794, while American seed companies began offering the variety commercially as early as 1824. In the years since, this wonderful melon variety became rare, but was presumedly re-discovered in a French seed bank. The Ananas Melon features a light green colored flesh. The interior is firm, sweet to the taste and is highly perfumed. The scent of the Ananas Melon is reminiscent of a ripe pineapple, hence its name "Ananas" or Pineapple Melon. Each melon is approximately 5 pounds in weight and has an oval shape with a netted skin. The melons are produced on a very vigorous large vine and can be grown on trellises or fences. Ananas Melons ripen very quickly in most climates, maturing in about 90 days and are steady and reliable producers, but the variety has never enjoyed any popularity in the commercial melon market due to their short shelf life which renders them unsuitable for shipping. Due to their excellent taste and productivity however, the variety is very favored by market gardeners who sell their crops to the public through growers markets or roadside stands.

Дыня "Ананас".
Нежная и ароматная !
Среднеспелый сорт, от всходов до плодоношения – 100 дней. Ароматный, сахарный десерт.
Кожура оранжевая, с тонкой сеткой. Плоды овально-округлые, с тонкой сеткой, оранжевые, массой 1,5-2,5 кг. Мякоть очень ароматная, сочная, сладкая. Лёжкость и транспортабельность хорошие.
Условия выращивания.
Культура теплолюбива, требовательна к теплу и влажности почвы, посев на рассаду в торфяные горшочки. Оптимальная температура проращивания семян +28+30°С.
Высадка в открытый грунт, когда минует угроза заморозков.
Посев: апрель(1,2).
Способ посадки : рассада.
Пересадка: май(2).
Урожай: сентябрь(3) - октябрь.
Время посева: Апрель, Май.
Высадка рассады: Июнь.
Уборка урожая: Август, Сентябрь.
Расстояние между растениями: 40-50 см. Расстояние между рядами: 80-100 см.

Ananas Melon (AKA Ananas D Amerique a Chair Verte Melon, Pineapple Melon). Suom.: Hunajameloni. Sven.: Sockermelon. Bot.: Cucumis melo L.

Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä
Captcha
Top