• Valge peakapsas "Unikat" F1

Valge peakapsas "Unikat" F1

Brassica oleracea var. capitata L.
  • Tootja: Semo
  • Pakendis: 50 s.
  • Saadavus: Laos
  • 1.02€


Valge peakapsas "Unikat" F1.
See on varajane hübriidsort, mis toodab väikest kapsast. Pead on ümmargused, tugevad ja väga tasakaaluka kujuga. Nad kasvavad kaaluni 0,9 - 1,5 kg ja neil on suurepärane sisemine struktuur. Koristatakse järk-järgult alates juuli keskpaigast. "Unikat" F1 sort on pragunemiskindel ja kestab põllul kaua. See sobib eriti otsetarbimiseks, seda saab kasutada ka hakkimiseks, kuid seda ei saa kasutada ladustamiseks.

Eng.: White Cabbage. Suom.: Keräkaali (valkokaali). Sven.: Vitkål. Bot.: Brassica oleracea L. convar. capitata (L.).

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Kas teate, et... kõige kiiremini ja lihtsamalt saab hapukapsast valmistada järgnevalt. Pead puhastada, lõigata tükkideks, panna need emailnõusse ja kallata üle kuuma vee lahusega (1 spl soola 1 liitri vee kohta) katta kaanega nii, et kapsas ega vedelik ei tuleks üle serva. Kui lahus on jahtunud lisada rukkileiva kooruke ja asetada pott sooja ruumi 2-3 päevaks. Tulemuseks saadakse õrn salati valmistamiseks sobiv hapukapsas. Hapendamisel võib lisada peeti ja kuivatatud piparmündi lehti.
Eriti sobivad hapendamiseks sellised sordid nagu "Zimovka 1474", "Moskva hiline", "Harkovi talvine" jt.

* Peakapsa sordid.
Varajasel kapsal on väike kohev pea. Kogu väärtus seisneb kiire ja õrna värske rohelise saamiseks salati, garneeringu ja supi tarbeks.
Valmib 50-100 päeva peale tõusmete ilmumist. Istutatakse kevadel võimalikult varakult. Saagikus ei ole suur, üle kasvamisel kipub lõhenema. Saaki hakatakse koristama juulis. Ei säili. Hapendamiseks ei sobi.
Keskvalmiv kapsas annab märgatavalt suuremat saaki, pead on suuremad.
Need sordid on universaalse kasutusega, neid võib hapendada ja säilitada värskelt ka üsna kaua. Valmib 90-170 päevaga peale tõusmete ilmumist. Mõningaid varajasi sorte, mida istutatakse maha hiljem, kasvatatakse kui keskvalmivaid.
Hilisel kapsal on paremad maitse- ja tarbimisomadused, kasutatakse töötlemiseks ja nad võivad säilida värskena kuni järgmise hooajani. Valmib 160-210 päevaga peale tõusmete ilmumist. Kogub endasse teistest vähem nitraate. 

Top