• Valge peakapsas "Slava" F1

Valge peakapsas "Slava" F1

Brassica oleracea var. capitata L.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 0,5 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.19€


Valge peakapsas "Slava" F1.
Populaarseim sort hobiaednike seas.
Keskvalmiv, kasvuaeg kuni 75 päeva. Pea ümar või lapikümar, 0,9-1,5 kg, keskmise tihedusega, lõhenemiskindel. Heade maitseomadustega.
Üks parimaid hapendussorte, sobib ka värskelt tarbimiseks. Säilib kuni 2 kuud. Temperatuuril +17+20 kraadi idaneb seeme 7-12 päevaga. Optimaalne temperatuur taimede arenguks +15+18°C.
Valgus- ja niiskuslembene, talub jahedat. Sobib lage päikeseline kasvukoht toitaineterikka mullaga. Pead katvad pealmised lehed on helerohelised. Keskmiselt vastupidav  haigustele, lõhenemiskindel. Kasutatakse värskelt ja hapendamiseks.
Seemneid pakis 0,5 g.

Kas teate et :
*
Mida tihedam kapsapea, seda mahlasem ja magusam kapsas
* Hapukapsasalatisse võib õunte asemel lisada apelsini- või mandariinitükikesi
* Kapsa hautamisel lisage veidi äädikat, siis ei tule ta liiga pehme
* Ärge lisage kapsatäidisele soola, muidu tuleb täidis liiga vesine
* Lill- või peakapsasse ronivad sisse mitmesugused putukad, seepärast hoidke neid enne keetmist 5-10 minutit kanges soolalahuses: kahjustajad ronivad välja ja neid saab koos veega ära valada
* Kapsa koostisse kuulub ka väävel, seepärast moodustub kuumtöötlemisel tihti väävelvesinik. Et köögis ei oleks kapsa keetmisel ebameeldivat lõhna, katke keedupott marliga, mida on eelnevalt äädikas niisutatud ja seejärel sulgege nõu kaanega. Ka võib potti panna veidi suhkrut.

Капуста белокочанная "Слава" F1.
Раннеспелый гибрид, устойчивый к цветушности. Период вегетации 75 дней после высадки рассады.
Выращивается с целью получения раннелетнего урожая. Употребляется в свежем виде. Кочаны круглые, весом 0,9-1,5 кг.
Даёт хороший урожай на удобренной, некислой, лёгкой и среднесуглинистой почве.

Eng.: White Cabbage. Suom.: Keräkaali (valkokaali). Sven.: Vitkål.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Hapukapsas ja selle kasulikkus.
Igal köögiviljal on peale toiteväärtuse iseloomulik ka mingi teatud põhivitamiini sisaldus (mille poolest paistab ta teiste seast esile).
Valges peakapsas on see U-vitamiin (metüülmetioniin). See soodustab mao- ja kaksteistsõrmiku haavandi ravimist, samuti aitab haavandilise koliidi, gastriidi, laisa soole puhul. Peale selle, kapsas säilib C vitamiin väga kaua – 7-8 kuud. Teistes köögiviljades C vitamiin nii kaua ei säili.
Asi on selles, et kapsas on C vitamiin mitte ainult puhtal kujul, vaid ka keemiliselt seotud kujul. Kapsa C vitamiini eripära on võime pidurdada kasvajarakkude kasvu, ennetada stressi, neutraliseerida toksilisi ravimeid. Kapsa askorbiin tugevdab samuti immuunsust, kaitseb organismi paljude nakkuste eest.
Kapsa väärtus ei seisne sugugi C vitamiinis, temas on ka palju fermente, aminohappeid, mineraalaineid. B grupi vitamiinid aitavad närvisüsteemi, PP vitamiin tugevdab ainevahetust, K vitamiin tagab hea vereringe.
Karotiin – on just see aine, mis takistab vähi arengut, samas parandab ta ka nägemist. Kapsas leiduv kaalium parandab lihaste tööd, eriti südamelihase tööd.
Kapsa kiudaine puhastab justkui harjaga magu, ta on kasulik ka kõhukinnisuse ja hemorroidide puhul. Kapsas on vähe süsivesikuid, kuid on piimhapet, see teeb kapsa kasulikuks diabeetikutele. Kapsas normaliseerib ainevahetust, see pidurdab vananemist.
Kapsa raviomadused kuumtöötlemisel osaliselt kaovad, kuid säilivad hästi värskes ja hapukapsas. Seepärast armastasid hapukapsast meie vanaisad, isad ja armastame meie...
Aga värske ja hapukapsa mahl on lausa elueliksiir. Kui on võimalus, siis juua värsket mahla või soolvett iga päev veidike, vaid vähehaaval, hommikul tühja kõhuga, lõunaks ja õhtul enne und, et uni oleks rahulik ja sügav.
Kapsamahl ravib maohaavu, kõrgenenud happesusega gastriiti, pankreatiiti, koletsüstiiti. Nende haiguste puhul on vaja juua kapsamahla soojalt 1 klaas korraga 40 minutit enne sööki, 3-4 korda päevas, 3-4 kuu vältel. Värsket mahla juuakse ka ateroskleroosi puhul, rasvumise korral, närvivapustuste korral jne. Aga söögiisu ja mao happelisuse tõstmiseks tuleks juua hapukapsa soolvett. Seda lahustatakse veega vahekorras 1:1 ja juuakse 1/3-1/4 klaasitäit 30-40 minutit enne sööki 3-4 korda päevas.

Top