• Valge peakapsas "Saharnaja Golova"

Valge peakapsas "Saharnaja Golova"

Brassica oleracea L. convar. capitata (L.)
  • Tootja: SeDeK
  • Pakendis: 0,5 g
  • Saadavus: 2
  • 1.19€


Valge peakapsas "Sahharnaja Golova" ("Suhkrupea").
Hiline saagikas sort (140-150 päeva). Kapsapea kaalub 3-3,5 kg. Suurepärased maitsemadused: magus ja krõmpsuv. Ideaalselt sobib hapendamiseks ja säilitamiseks kevadeni.

* HAPENDATUD VALGE PEAKAPSAS.
Hapendamiseks kasutatakse keskmise ja hilise valmimisajaga sorte. Pead puhastada rohelistest ja kahjustatud lehtedest, lõigata välja südamik. Seejärel kapsas riivida masinaga (riiviga) või lõigata noaga 5 mm jämedusteks ribadeks. Väiksemad tugevad pead kas tervelt või poolikult võib hapendada koos riivitud kapsaga.
Tünni või mõne muu taara põhja asetada suured valged puhtad kapsalehed, seejärel riputada kiht riivitud kapsast, peale riivitud porgandit ja soola, seejärel uuesti kiht kapsast, porganit ja soola jne.
Vahele võib asetada väikseid kapsapäid. Iga kapsa kiht tuleb tugevalt tihendada. Kui kapsast hapendada väiksemas nõus (emaileeritud ämber või klaaspurk jne.) tuleb kapsas eelnevalt segada koos porgani ja soolaga ning seejärel asetada purki ja tihendada.
Tihendada tuleb nii, et iga kihi pinnale tekiks mahl. Purk tuleb täita peaaegu servani. Peale asetada värsked kapsalehed ning seejärel puhas valge linane riie või marli ning lõpuks puust lõigatud ketas, mis on eelnevalt aurutatud.
Kettale asetada vajutuseks raskus. Emaileeritud ämbris hapendamisel asetada peale lame taldrik ning sellele raskuseks kolmeliitrine klaaspurk. Pealispinnale tekkiv vaht tuleb eemaldada. Parim temperatuur hapendamise alguses on +16+20°C.
7-12 päeva pärast hapnemine lõpeb, kapsanõu tuleb viia keldrisse ja säilitada temperatuuril 0..+2°C.
Proportsioon:
10 KG
 KAPSAST, 300-500 GR PORGANDIT, 200-250 GR SOOLA.

 

Eng.: White Cabbage. Suom.: Keräkaali (valkokaali). Sven.: Vitkål.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha
Top