• Valge peakapsas "Lennox" F1

Valge peakapsas "Lennox" F1

Brassica oleracea var. capitata L.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 0,1 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.35€


Valge peakapsas "LENNOX" F1
Hiline (vegetatsiooni periood 140 päeva). Väga saagikas hübriid kauaaegseks säilitamiseks. Külvatakse kütmata kasvuhoonesse märtsi lõpus - aprilli alguses, istutatakse põllule mais 45 x 70 cm vahedega, koristatakse oktoobris. 

Kas teate, et... kapsas on väga nõudlik mulla viljakuse ja struktuuri suhtes. Kõige sobivamad on savikad, kõrge huumusesisaldusega mullad, mis on neutraalsed või kergelt happelised. Tavaliselt istutatakse kapsad siledale pinnale, ainult niisketes ja madalates kohtades tehakse peenrad. Kasvukoht peab olema avatud, ja päikesepaisteline. Parimad eelviljad on liblikõielised (hernes, uba jt.) porgand, sibul, kartul jt. Samal kasvukohal kasvatatakse kapsast mitte varem kui 4 aasta pärast.

Капуста белокочанная "Леннокс" F1
Позднеспелый, урожайный гибрид. Период вегетации - 140 дней с посадки рассады. Кочаны круглые, весом 3-5 кг, очень твёрдые, серо-зелёной окраски, внутренняя кочерыга короткая. Подходит для длительного хранения. Благодаря высокому содержанию сахаров подходит как для салатов, так и для квашения.

Eng.: White Cabbage. Suom.: Keräkaali (valkokaali). Sven.: Vitkål.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Salat sidrunimahla ja sojakastmega.
300 g valget peakapsast 1 (väike) kurk 1 tomat 1/4 sidrunit 1spl sojakastet 2spl oliivõli soola maitse järgi 1 tl suhkrut kaunistamiseks peterselli.
Valmistamine:
1. Kapsalt võtta pealmised lehed, vajadusel võib ka pesta. Siis kuivatada paberkäterätiga ning lõigata väga peeneteks ribadeks. Tasub meenutada, et mida peenemad ribad, seda maitsvam on salat.
2. Panna kapsas sügavasse kaussi, lisada sool ja tampida pehmeks ja eraldub mahl.
3. Kurki võib riivida või siis ka lõigata peenikesteks ribadeks. Valiks esimese variandi, siis saab salat mahlasem. Riivitud kurk lisada kaussi.
4. Tomat lõigata väiksemateks kuubikuteks või ribadeks.
5. Segada kõik läbi ja proovida soolasust, vajadusel lisada soola.
6. Valmistada ette maitseained. Selleks panna eraldi kaussi oliivõli, lisada sidrunimahl. Selle võib kätega välja pigistada või kasutada sidrunipressi. Siis lisada lusikatäis sojakastet ja suhkur. Segada kuni see on lahustunud.
7. Kaste valada peale, segada läbi ja lasta seista 10 minutit, et salat saaks kastmega läbi imbuda.
8. Panna kaussi või suurele taldrikule kuhjakesena. Valada üle välja imbunud mahlaga.
Kaunistada kähara peterselliga.

Top