• Valge peakapsas "Jetma" F1

Valge peakapsas "Jetma" F1

Brassica oleracea var. capitata L.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 30 s.
  • Saadavus: 4
  • 1.35€


Valge peakapsas ''Jetma'' F1.
Eriti varajane sort, tõusmetest saagini 45-50 päeva. Sobib eriti varajaseks külviks katteloori alla. Kapsapea on helerohelise värvusega, tihe ja kaalub 0,7-1,5 kg.
Seemneid pakis 30 tk.

1000 seemet kaaluvad 4,5-5,0 g.
Ühes grammis on 200-220 seemet.

Kas teate, et … saate oma kapsaid kahjurite eest kaitsta, kui valite neile õigeid naabreid. Istutage kapsa kõrvale küüslauku – kapsakärbsele see ei meeldi, aga basiilik, till ja tomat hoiavad lehetäid eemal. Kurgirohu karvased lehed on vastumeelsed tigudele. Aga kui kapsa lähedal kasvavad koirohi, piparmünt ja soolikarohi, siis kaitsevad need taimi nii kapsakärbse kui kapsaliblika röövikute eest.
Kuid mitte mingil juhul ei tohi istutada kapsa lähedusse ristõielisi taimi: rõigast, kaalikat, redist, naerist, rapsi, sinepit ja teisi kapsaliike – neil kõigil on ühised haigused ja kahjurid.

Cabbage Amager

Капуста белокочанная "Джетма" F1.
Сверхранний гибрид капусты. Период от высадки рассады до сбора урожая составляет 45-50 дней, поэтому подходит для очень раннего посева с использованием различных укрывочных материалов (плёнка, агроволокно). Кочан светло-зелёной окраски, с плотной структурой и весом 0,7-1,5 кг. Характеризуется одновременным созреванием урожая.
АГРОТЕХНИКА.
Хорошие предшественники капусты - бобовые, огурец, картофель. Посев на рассаду проводят во второй половине марта. Всходы появляются через 5-7 дней. К высадке рассада готова через 35-40 дней после появления всходов, когда она имеет 4-5 настоящих листьев. Рассаду необходимо закаливать и подкармливать. Первую подкормку проводят в фазе двух настоящих листьев. Вторую - за несколько дней до высадки. В открытый грунт рассаду ранних сортов высаживают в конце апреля, поздних сортов - в конце мая. Посадка по схеме: ранняя капуста 60х40 см, среднепоздняя и поздняя - 60х60 см. Уход заключается в регулярном рыхлении, прополках, обильном поливе и подкормках. В период вегетации проводят 2-3 подкормки.

Eng.: White Cabbage. Suom.: Keräkaali (valkokaali). Sven.: Vitkål.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* KAPSA KORISTAMINE.
Et kapsas hästi säiliks, on väga oluline see õigeaegselt koristada. Seepärast tuleks koristama hakata siis, kui kapsapead on lõplikult moodustunud ja nad on tihedaks muutunud. Keskvalmivat kapsast koristatakse septembri algusest peale 1-2 korral, sõltuvalt ilmast , kuni septembri lõpuni.
Seda, et kapsas on tarbimisküps, pole raske ära tunda. Kapsapea mõõtmed, tihedus ja heledama läikivama laigu ilmumine kapsapea tippu ongi need tunnused. Laik tähendab, et kasv ja valmimine on lõppenud. Keskvalmiv kapsas ei ole mõeldud pikaajaliseks säilitamiseks. Ta säilib vaid 2-3 kuud. Sobib paremini hoopis hapendamiseks. Kuid selle ajani on vaja hoida teda ilma kahjustusteta. Kapsapead koristatakse kas kõik korraga või siis valikuliselt, juhul kui nad ühel ajal ei valmi. Lõhkikasvanud pead ei sobi pikemaks säilitamiseks. Viimasena koristatakse kapsas, mis on mõeldud hapendamiseks. Pärast esimesi külmasid muutub tärklis suhkruks ja seetõttu hapendub kapsas paremini. Kapsapead puhastatakse suurematest alumistest lehtedest. Säilitamiseks mõeldud kapsapeadele jäetakse alles 3-5 rohelist lehte. Hilised kapsasordid koristatakse ühekorraga oktoobri I dekaadil kuni püsivate -4...-5°С külmade saabumiseni. Kui ilm lubab, siis ei maksa eriti kiirustada, kuna isegi jaheda sügisese ilmaga kapsas kasvab intensiivselt edasi.
Koristamisel lõigatakse kapsapead terava raske noaga juurikalt maha ja puhastatakse alumistest juurmistest lehtedest. Talviseks säilitamiseks mõeldud kapsapead peavad olema puhtad, tihedad, terved ja kahjustamata. Neile jäetakse 3-4 rohelist lehte, mis ei ole väga tihedalt kapsapea ümber ja 3-4 cm pikkune varreosa, veel parem aga terve juurikas. Niisugustele kapsapeadele ei jäeta alles juurmisi lehti, kuna need takistavad õhuliikumist keldris säilitamisel. Värskelt tarbimiseks mõeldud kapsapead aga puhastatakse kohe tihedalt ümbritsevatest rohelistest lehtedest ja pannakse siis kasti või kotti. Lubamatu on kapsapeade kokkupuude mullaga, vältimaks nakkust. Vältida ka loopimist.
Pragmaatilised hollandlased mitte asjata ei võrdle kapsapeade koristamist munade korjamisega kanafarmis. Mitte mingil juhul ei tohi koristatud kapsapäid jätta päikese kätte, kuna nad kaotavad siis väga palju niiskust, närbuvad ja ei sobi säilitamiseks. Kui aga kapsapäid koristati vihmaga, siis enne hoi uruumi panekut tuleb lasta neil korralikult tuulduda. Koristatud kapsapäid teisaldada ettevaatlikult, lehti mitte kahjustada.
Pidagem meeles ! Kui teil ei õnnestunud kapsast koristada enne tugevaid külmi ja nad külmusid ära, siis tuleb lasta neil juure peal kasvades 4-5 päeva sulada, et külmumise mõjud kaoksid ja alles siis asuda koristama. Sel juhul säilivad ka niisugused kapsapead hästi. Kui taimed ei taastu peale külmi, siis niisugustes kapsapeades võivad tekkida kihid kuivadest või mustadest lehtedest. Asi on selles, et kapsapea sisemine osa on külmade suhtes tundlikum ja kahjustub kergemini. Sageli võib aiamaadel näha maast väljaturritavaid kapsajuurikaid, mis jäetud hoolimatute aiapidajate poolt talveks kapsamaale. Seda teha ei maksa, kuna need on suurepäraseks kohaks talvituvatele kapsakahjustajatele. Pärast kapsa koristamist tuleb kohe ka juurikad eemaldada ja kogu maa labidalehe sügavuselt läbi kaevata.

Top