• Valge peakapsas "Ancoma" F1

Valge peakapsas "Ancoma" F1

Brassica oleracea var. capitata L.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 30 s.
  • Saadavus: 5
  • 1.51€


Valge peakapsas ''Ancoma'' F1.
Keskhiline saagikas hübriid: tõusmetest saagini 130-140 päeva. Kapsapea lapikümar, kaal 2,1-4,3 kg, tihe ja valge.
Väga head maitseomadused: magus, mahlane ja krõmpsuv. Sobib hapendamiseks ja säilituseks. 1,0 g = umbes 240 seemet.

Kas teate, et... hapendatava kapsa pead puhastatakse lehtedest, suured pead lõigatakse pooleks, osa kapsast riivitakse. Pead laotakse ettevalmistatud hapendusnõusse ridadena, raputatakse peale soola ja tihendatakse riivitud kapsaga. Päid võib hapendada ka ilma riivitud kapsata. Sel juhul laotakse kapsapead tihedalt ridadena ja kaetakse pealt tervete lehtedega ning valatakse peale 4%-line soolvesi (960 ml vett ja 40 g soola). Soolalahus peab katma ümberringi kapsapäid. Hapendamisel võib lisada tilliseemneid ja riivitud porgandit.

Eng.: White Cabbage. Suom.: Keräkaali (valkokaali). Sven.: Vitkål. Bot.: Brassica oleracea L. convar. capitata (L.).

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Kuidas hoida kapsast riknemise eest ?
Perioodiliselt tuleb kontrollida säilitatavat köögivilja. Kui lehed hakkavad hallitama, tuleb kapsapead üle sorteerida, puhastada. Selleks, et kapsas oleks vastupidav paljudele haigustele, sealjuures ka hallmädanikule, on vaja tuua ta keldrist välja mõneks päevaks valguse kätte. Hoiuruumide temperatuur peab olema 0...+1°C.
Kapsa säilitamine miinustemperatuuride juures (-1...-4°C) pole soovitatav, sest sel juhul on suur võimalus haigestuda.
Ärge laske kapsapeadel külma saada, vastasel juhul võib pealtnäha terve kapsapea sees olla palju mädanenud lehti.

Top