• Arbuus "Maribo" F1

Arbuus "Maribo" F1

Citrullus lanatus L.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 0,5 g
  • Saadavus: 5
  • 2.72€


Arbuus "Maribo" F1.
Uus produktiivne hübriidsort - tõeline delikatess !
Keskvarajane valmimine: periood idanemisest esimese saagikoristuseni on 80-90 päeva. Elleptilised marjad kaaluga 9-12 kg.
Viljaliha on punane, õrn ja väga magus.

 

Eng.: Watermelon. Suom.: Vesimeloni. Sven.: Vattenmelon. Bot.: Citrullus lanatus L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Arbuus - üheaastane taim kõrvitsa perekonnast. Arbuusi juurestiku moodustumine algab enne idulehtede vabanemist pinnale ja saavutab taimede õitsemise ajaks oma maksimaalse suuruse.
Arbuuside juurestiku tunnuseks on suur imemisjõud, mis on võimeline kasutama pinnasest niiskust 6% niiskusesisalduses ja isegi Karakumi kõrbe kuivas liivas.
Esialgu vegetatiivne mass areneb väga aeglaselt, selle aja jooksul kasvab juurestik intensiivselt. 20-30 päeva pärast võrsete tekkimist kasvavad taimed kiiresti soodsate ilmastikutingimustega, moodustavad piits ja õitsevad. Kõikide taimede võrsed kasvavad sel perioodil kuni 2 m päevas.
Arbuus on ühevärviline taim, millel on kahekojalised lilled. Olenevalt sordist on arbuusi seemned eri kuju, suuruse ja värviga.
Arbuusid ei tohiks haiguste vältimiseks aasta-aastalt samas kohas kasvada. Istutusvoodid tuleb ette valmistada nii, et need annaksid puuviljale stabiilse positsiooni.
Väetis.
Väetamine peaks põhinema mullaproovidel, arbuusidel, mis on tolerantsed paljude PH-de suhtes vahemikus 5,0 kuni 8,0. Uuringud näitavad, et arbuusid kasutatakse palju lämmastikku, kaaliumi, kaltsiumi ja fosforit. Väetise baasmäär on 330 kg 10-10-20 väetist hektari kohta, see on enamiku muldade jaoks kõige sobivam kogus. Hektari kohta on soovitatav tuua 35–45 kg lämmastikku, 30 cm iga taime poole, et vältida astmestiku kasvu.
Arbuuside kasvatamisel ei ole lõikamine vajalik. Kui niiskust on piisavalt, tagatakse hea tolmlemine, arbuusid arendab hästi.
Kastmine.
Niisutamine peaks toimuma kogu varase kasvuperioodi jooksul, et saada häid taimi ja rikkalikku õitsemist. Pärast seda, kui puuvili on saavutanud nõutava suuruse, hoidke valmimisaja jooksul kastmist või vähendage seda. Suhkru sisaldus on tavaliselt suurem ja maitse on tugevam, kui küpsetusperioodi jooksul ei ole niiskuse tase liiga kõrge. Arbuusidel on sügav juurestik.

Top