• Tomat "Visa" F1

Tomat "Visa" F1

Lycopersicon lycopersicum
  • Tootja: Seston
  • Pakendis: 0,1 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.11€


Tomat "Visa" F1.
Indeterminantne, varavalmiv saagikas hübriidsort. Kõrgekasvuline. Kobar on lihtne, kompaktne, 7-9 lapikümarat erepunast vilja kobaras, keskmise massiga 95-100 g. Tärkamisest esimese korjeni 105-115 päeva. Sobib kasvatamiseks kevadkasvuhoonetes. Transpordikindlus hea.
1 gramm = 350-500 seemet.

Томат "Виза" F1
Индетерминантный гибрид, с ранним урожаем (от всходов до начала созревания 105-115 дней).
Кисть простая, компактная. В кисти 7-9 плоско-округлых, ярко красных плодов. Средний вес плодов 95-100 г. Выращивают в весенних теплицах. Хорошо переносит транспортировку.

Eng.: Tomato. Sven.: Tomat. Fin.: Tomaatti. Bot.: Lycopersicon lycopersicum

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Kuidas kiirendada tomatite valmimist ?
Meie suvi on lühike, ja ka sooja ilma pole mitte alati - seepärast ei jõua tomatid peenral sageli valmida. Siis, kui mitte lasta asjadel omavoolu minna ja kasutada mõnda lihtsat võtet, võib saaki saada ja korjata varem, ja rohkem.
Avamaal.
Viljade valmimise kiirendamiseks võib taimi piserdada joodilahusega (40 tilka 10l vee kohta 1,5 m2 peenra kohta). Kastmine ja pealtväetamine lõpetage.
Madalakasvuliste taimede võrsed keerake ettevaatlikult päikese poole, toestage nad. Korjake ära rohelised ja pruunikad suured viljad ja pange nad järelvalmima. Kärpige taime tipud. Juba moodustunud tomatitega kobara peale jätke kaks- kolm lehte - need kindlustavad viljade kasvu. Alumised lehed peavad olema eemaldatud kuni kobarani, kus on juba värvuvad tomatid.
Madalakasvulistel ja keskmisekasvulistel põõsastel võib jätta maksimaalselt neli, viis kobarat, seepärast tuleb kõik liigsed õied eemaldada. Peale neid operatsioone hakkab taim oma jõudu kulutama tomatite kasvatamisele, mitte põõsa kasvule.
Kui tomatid jõuavad valmima hakata, viige läbi tegevus, mis piirab juurtest niiskuse ja toitainete jõudmist: tehke varrel 8-12 cm kõrgusel läbivad lõiked 7-10 cm pikkused, nendesse asetage pilpad, et praod ei läheks kokku, hoides varre alumist osa, tõmmake taime mõni kord kergelt, samal ajal keerutades osuti suunas, siduge vars 3-4 cm kõrguselt peenikese vasktraadiga.
Kasvuhoones.
Samad manipulatsioonid, aga mõnevõrra hiljem, viiakse läbi ka kasvuhoone tomatitega. Kui kasvuhoonet ei köeta, jäetakse taimedele 6-7 kobarat, kui kasvuhoone on köetav, siis 10-12 kobarat.
Kuni külmade saabumiseni jõuavad keskmiste kobarate viljad valmida täielikult, ülemiste kobarate viljad aga osaliselt. Tekkivad külgvõrsed eemaldatakse. Lehtede arvu vähendatakse tasapisi 13-18-ni.
Järelvalmimine: suured rohelised ja pruunikad viljad korjatakse hommikul, kui päike pole jõudnud neid veel soojendada ja pannakse kuiva, õhutatavasse ruumi. Valguse käes valmivad viljad kiiremini, pimedas aga ühtlasemalt.
* Kui on vaja, et tomatid valmiksid aeglaselt, korjatakse ühesuguse valmimisastmega tomatid, pannakse kahe- kolme kihiliselt, puistatakse peale saepuru ja asetatakse temperatuurile +8+10°C.
Tomateid korjatakse valikuliselt, vastavalt valmimisele. Need, mis lähevad kohe toiduvalmistamiseks, korjatakse täisküpsena, need aga, mis peavad mõne aja seisma, korjatakse kollakas-pruunidena.
Ärge oodake, kuni nad on täisküpsed, viljade kvaliteet sellest ei lange.
Ärge kiirustage järelvalmivate tomatite kastist punaste tomatite äravõtmisega - nad aitavad kiirendada teiste tomatite valmimist.
Küpsed viljad eraldavad etüleeni nimelist gaasi, mis kiirendab teiste viljade valmimist. Kui küpseid tomateid pole, võib kasti panna õunu või teisi küpseid vilju. Samuti tasuks kast millegagi katta, et tekkiv gaas ei lenduks.

Top