• Tomat "Portugues" F1

Tomat "Portugues" F1

Lycopersicum esculentum L.
  • Tootja: Franchi
  • Pakendis: 0,1 g
  • Saadavus: Laos
  • 4.74€


Tomat "Portugues" F1.
Kõrgekasvuline keskvarajane hübriid, tõusmetest saagini kuni 80 päeva. Vili suur ja lihakas. Vilja kaal kuni 400 g, maitse suurepärane.
Seemneid pakis 0,1 g.

Tomato "Portugues" F1.
Mid-early. Produces large beef tomatoes that can weigh 300-400 g and are heavily scalloped. The skin is medium green maturing to intense red at maturity.
The flesh has anexcellent flavor and is resistant to many of the common tomato diseases.

Томат "Португес" F1.
Высокорослый гибрид, среднераннего срока созревания (период вегетации 80 дней), предназначенный для выращивания как в парниках, так и в открытом грунте. Плоды крупные, плоскоокруглые с сегментацией семенных камер. Плоды мясистые (достигают веса до 400 г), не растрескиваются. Вкус отличный. Используется в свежем виде.


Tomat Jergus F1

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Miks kasvatatakse tomatit ? 
Muidugi tema viljade pärast, vastaks pea igaüks kindlalt, isegi need, kes kasvatusest midagi ei tea. Võib ette kujutada nende imestust, kui nad kuulevad, et algul kasvatasid eurooplased tomatit ilutaimena. Imetlust ei äratanud mitte nende õied, mis on ilmetud, vaid just viljad. Mitte juhuslikult ei nimetanud prantslased seda taime „armastuse õunaks“ ja itaallased „kuldseks õunapuuks“. Ja tõesti, tomatitaim oma punaste, roosade, kollaste, roheliste viljadega, võib kujuneda aia ehteks, et tema viljad on söödavad seda taibati alles pika aja möödudes. 
Oma kodumaal Lõuna Ameerikas ei oma tomat erilist populaarsust.  Võib öelda, et hispaanias korjatakse rohkem tomateid kui lõunaameerika kontinendil  kokku. Aga varem, enne Kolumbust indiaanlased üldse ei kasutanud toiduks tomatit. Ja ka euroopas peeti teda kaua aega vaat et mürgiseks taimeks. Asi on selles, et paljud tema sugulased – pöörirohi, ogaõun, karumustikas – on väga mürgised. Kahtlused süvenesid kui temast leiti sama ainet kui roheliseks läinud kartulist – solaniini. Õnneks sisaldab seda ainult toores roheline tomat. Küpses tomatis solaniini ei leidu või on teda väga vähe.
Siis avastati temast oblikhapet ja sooli. Arvati, et need soolad ladestuvad liigestes. Hiljem selgus, et tomatis on oblikhappe sooli palju vähem kui kartulites. Kahtlused ei pidanud jälle paika. Kuid tomati vastased leidsid ikka veel põhjusi. Nii kirjutas üks arst oma raamatus, et värsket tomatit võib süüa. Aga kui teda konserveerida, keeta või küpsetada, tekivad temas muutused „tänu“ kolmele happesoolale – õun-, sidrun- ja oblikhape – mis võivad tekitada neeru ja põiekivisid. Tõsi küll, mitte kohe vaid pikema aja jooksul.
Selle arvamusega ei lepi enamus dietolooge. Kuid peaaegu kõik on arvamusel, et ei tohiks segada salatit tomatitest ja kurkidest, kuna seda on raske seedida. Halvasti sobib tomat kokku liha ja kalatoitudega. Tomatisalatit tuleks süüa 30 minutit enne liha või kalatoitu. Ja veel üks soovitus: ärge ostke importtomateid. Tomatile sarnanevad nad ainult välimuselt. Tihti kasutatakse nende säilitamiseks mitte just kõige ohutumaid kemikaale.

Top