• Tomat "Mato"

Tomat "Mato"

Lycopersicon lycopersicum
  • Tootja: Seston
  • Pakendis: 0,1 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.08€


Tomat "Mato".
Determinantne, varajane, saagikas. Kobar kompaktne: 6-10 vilja. Vili erepunane, lame - ümmargune kaaluga kuni 100 g.
Tärkamisest esimese korjeni 110-120 päeva. Vastupidav ruugehallitusele. Sobib kasvatamiseks kevadkasvuhoonetes ja kiletunnelites. Säilib hästi, hea transporditaluvus.

 

Eng.: Tomato. Swen.:Tomat. Fin.:Tomaatti. Bot.: Lycopersicon lycopersicum

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Tomatite soolamine.
Soolamiseks soovitatakse valida väikeseid või keskmisi tomateid, tiheda koorega, lihakaid. Punased ja roosad tomatid soolatakse tavaliselt 25-50 liitristesse nõudesse, tumepruunid aga 100-150 liitristesse. Soolvee kangus sõltub viljade valmimis astmest. Rohelised, väikesed tumepruunid ja roosad viljad valatakse üle 6%-lise soolalahusega (1liitri vee kohta 62 g soola).
Punased tomatid tuleb soolata korjamise päeval, tumepruune ja rohelisi võib hoida 2-3 päeva. Tomatid pesta, asetada ettevalmistatud, maitseainetega taarasse, kallata üle soolveega ja hoida +18+20°C mitte üle ühe ööpäeva, seejärel viia külma ruumi. Valmis saavad nädala pärast. 
10 kg tomateid, 105 g värsket tilli, 10 g värsket kibedat kaunpipart, 40 g peterselli ja selleri lehti, 100 g mustasõstralehti. 

Top