0 arvamust  |  Lisa arvamus
Solanum lycopersicum L.
Tootja: Seklos
Pakendis:15 s.
Saadavus:Laos
4.20€
Maksudeta: 3.45€
Tomat "Eduardo" F1.
Keskmiselt varajane, saagikas hübriidsort. Hinnatakse suurte, piklike, väga maitsvate viljade tõttu.
Taimed on tugevad ja kõrged, moodustades 130-150 g kaaluvaid ja 12 cm pikkuseid vilju, kaunid sõrmekujulised.
Võib tarbida nii värskelt kui ka konserveerimiseks.
Pika viljaperioodiga saagikas sort. Tänu oma haigustele vastupidavusele annab hea saagi ka ebasoodsates kasvutingimustes.
Soovitatav sisekasvatuseks (kasvuhooned, kasvuhooned ja rõdud).
Seemned külvatakse märtsis. Külvamiseks kasutatava substraadi temperatuur peab olema vähemalt +21 +26 °C, toatemperatuur peab olema vähemalt +23 °C.
Istutage 2–4 pärislehega seemikud üksikutesse pottidesse või kassettidesse.
Püsivale kasvukohale istutatakse tomatiistikud siis, kui öökülmaoht on möödas (Eesti kliimatingimustes on selleks mai lõpp - juuni algus).
15 seemnest piisab 6-8 m2.

 

* Adžika.
Koostisained: 5 kg tomateid, 1 kg porgandeid, 1 kg õunu, 1 kg maguspipart, 6-7 kauna teravat pipart, 300 g küüslauku, 1 klaas 6% õunaäädikat, 2/3 klaasi suhkrut, 1 klaas õli, 3 spl (triiki) soola.
1. Köögiviljad (tomat, porgand, maguspipar) ja õunad (hapud, nt Antonovka, ei puhastata) lastakse läbi hakklihamasina või peenestatakse köögikombainis. Keeta umbes tund emailnõus nõrgal tulel.
2. Peenestada kibeda pipra kaunad, lisada keedetud segule koos suhkru, õli ja soolaga. Keeta veel 1 tund.
3. 15 minutit enne keetmise lõppu lisada peenestatud küüslauk ja äädikas.
4. Valada kuumalt steriilsetesse purkidesse ja säilitada suletud purkides toatemperatuuril.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.