• Tomat "Costoluto Fiorentino"

Tomat "Costoluto Fiorentino"

Lycopersicon lycopersicum
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 0,2 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.32€


Tomat ''Costoluto Fiorentino''
Keskvarajane kõrgekasvuline sort kasvatamiseks katmikalal. Tõusmetest saagini kuni 90 päeva, lihaka punase värvusega vilja kuju veidi lapik, tugevalt ribiline, vilja kaal 180-200 g.

Aga kas teate... mida teha, kui osa tomateid ei jõudnud taimel valmida ? 
Sel juhul tuleb neil lasta järelvalmida. Kahjustamata, taimelt võetud viljad tuleb laduda kasti või muusse puust taarasse 1-3 kihina. Valmimise kiirendamiseks tuleks roheliste tomatite sekka panna ka mõni punane. Optimaalne temperatuur on järelvalmimiseks +23+25°C. Kui see on alla +20°C, siis valmimine aeglustub, aga kui temperatuur on üle +30 C, siis viljad lähevad ebaühtlaselt laiguliseks. Sel viisil võib lasta järelvalmida kõiki sorte ja hübriide.

 

Eng.: Tomato. Swen.: Tomat. Fin.: Tomaatti. Bot.: Lycopersicon esculentum

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* ROHELISED TOMATID GRUUSIAPÄRASELT.
Selle suurepärase suupiste valmistamiseks võtke 10 kg rohelisi tomateid, 1-1,5 kg selleripealseid, 0,5-1 kg küüslauku, 50 -100 g värsket teravat pipart, 0,5-1 kg petersellilehti, 5-6 loorberilehte, 10 l vett, 600-700 g soola, sinepipulbrit. Maitseroheline, pipar ja küüslauk peenestage, segage. Keskmise suurusega rohelised tomatid pesta ja lõigake südamikuni lahti. Täitke tomatid maitseseguga ning asetage tomatid kihtidena laia kaelaga nõusse. Iga tomatikihi vahele puistake maitserohelist ja loorberilehti. Valage tomatitele külm soolvesi (10 l vee kohta 600-700 g soola), pange peale taldrik ja sellele vajutiseks raskus. Hallituse vältimiseks raputage pinnale sinepipulbrit.

Top