• Paprika "Cynthia" F1

Paprika "Cynthia" F1

Capsicum annuum L.
  • Tootja: MoravoSeed
  • Pakendis: 15 s.
  • Saadavus: Laos
  • 2.16€


Paprika ''Cynthia'' F1.
Hübriidsort kasvatamiseks katmikalal või pehme kliimaga piirkondades ka avamaal. Sobib värskelt ja konserveerimiseks.

* Head eelkultuurid pipra jaoks on ristõieliste sugukonnast pärit köögiviljad nagu erinevad kapsad, redis, naeris, rõigas, sinep.
Ebasobivaks eelkultuuriks on tomat.
Igal juhul tuleb enne pipra istutamist maa korralikult ja tasakaalustatult väetada. Parim muld pipra jaoks on hästi soojenev liiv-savimuld, mis sisaldab palju huumust.

Kasvukoha valikul aias tuleks arvestadajärgmisi selle kultuuri iseärasusi:
* Piprad ei talu isegi poolvarju.
* Kasvukohal peab olema päikest tõusust kuni loojanguni.
* Ta vajab mitte ainult palju soojust, vaid ka palju valgust.

Peale selle ei meeldi pipardele tugev tuul, eriti tõmbetuul. Seepärast on ideaalne kasvukoht maja lõunakülg, mis on tuulte eest kaitstud ja annab ka tagasipeegelduvat valgust.
Piprale ei meeldi külm pinnas. Seepärast, kui arvestate võimalikult suure saagiga, siis tuleb peenrad teha 30-50 cm võrra tõstetud (miinimum). Või siis hoolitseda, et muld oleks soe. Paljud aiapidajad ei arvesta sellega ja tulemuseks on nigel saak ning süüdistavad selles nii sorti, seemneid või kõike muud...
Aga põhjus on piisavalt banaalne - muld on külm ja liiga tihe. See on eriti aktuaalne suure savisisaldusega muldade puhul.
Pipra niiskusrežiim erineb kurgi ja tomati omast. Võib vist rääkida sellest, et see on nende kahe vahepealne. Kui kurk armastab sooja ja niiskust, aga tomat sooja ja kuiva, siis piprale meeldib väga soe ja mõõdukalt niiske. Kusjuures temperatuuri tõstmisele peab kaasnema suurenenud niiskus (sellega sarnaneb ta kurgile). Aga temperatuuri langemisel peab niiskus langema „tomati niiskustasemele“.
Õitsemise ajal ei maksa soojusega liialdada, kuna sel juhul õied ja viljaalgmed pudenevad maha. Optimaalne on +24+28°C.
Viljakandeperioodil väetatatakse pipraid suurendatud lämmastiku ja kaalliumisisaldusega väetistega.

 

Eng.: Sweet pepper. Suom.: Vihannespaprika. Swen.: Paprika.: Bot.: Capsicum annuum L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Kas teate, et... letšo on paprikast väga maitsev toit ja garneering. 2-2,5 kg paprikakaunu puhastada seemnetest ja viljavartest, pesta ja lõigata ribadeks. 
2 kg punaseid tomateid peenestada hakklihamasinas, veidi keeta, lasta tõmmata, lisada 2 spl soola. Võib lisada 0,4 kg peenestatud ja kergelt hautatud mugulsibulat. Segada sibul ja paprika ning panna purki, valada üle keeva tomatimahlaga.

Top