0 arvamust  |  Lisa arvamus
Pisum sativum L. convar. medullare Alef. emend C.O. Lehm
Tootja: Legutko
Pakendis:15,0 g
Saadavus:Laos
1.50€
Maksudeta: 1.25€

Hernes ''Norli'' - Pisum sativum var. medullare.
Varajane suhkruherne sort. Kaunadel puudub kiuline kiht, piimküpsuses magusaid herneid süüakse koos lestja kaunaga.
Taime kõrgus 50-60 cm. Soovitav teha mitu järjestikust külvi.

Hernes Green Peas

Eng.: Sugar pea. Suom.: Sokeriherne. Sven.: Sockerärt.

Kuidas säilitada herne maitse- ja toiteomadusi?
- Hernes keeb kaua – tund kuni poolteist, seepärast tuleb enne keetmist valada hernestele külma vett ja keeta nõrgal tulel suletud kaane all.
- Kui herneid on kaua säilitatud, siis tuleb enne keetmist leotada.
- Keetmise ajal ei tohi lisada külma vett – hernes ei tule siis maitsev, seepärast lisage juhul, kui vesi ära keeb, kuuma vett.
- Sama oluline on õige soola lisamine: soola tuleb lisada enne keetmise lõppu, kui ta on peaaegu valmis.
- Kui otsustasite teha keedetud hernest püreed, siis püreestage see kohe peale keetmist – siis on see pehmem ja ilma tükkideta.
- Kui on vaja herneid soojendada, siis tehke seda koos keeduleemega, mille võib pärast ära valada. Vastasel juhul kaubanduslik välimus ja maitseomadused halvenevad.
- Kui ostsite külmutatud herneid, siis need tuleb panna külmunult keeva vette – on maitsvam ja ka vitamiinid säilivad paremini.
- Herneid ei maksa lisada elatunud ja vanemate inimeste menüüsse, aga ka podagrahaigetele suure puriinisisalduse tõttu.
Mis puutub ülejäänutesse – mingeid piiranguid pole.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.