• Suhkruhernes "Norli"

Suhkruhernes "Norli"

Pisum sativum L. convar. axiphium Alef emend. C.O.Lehm
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 20,0 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.16€


Suhkruhernes ''Norli''.
Varajane suhkruherne sort. Kaunadel puudub kiuline kiht, piimküpsuses magusaid herneid süüakse koos lestja kaunaga. Taime kõrgus 50-60 cm. Soovitav teha mitu järjestikust külvi.

Горох сахарный "Норли".
Раннеспелый сорт сахарного гороха высотой 50-60 см.

 

Eng.: Sugar Pea. Suom.: Honey-herne. Sven.: Sockerärtor.Bot.:Pisum sativum L. convar. medullare Alef. emend C.O. Lehm

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Kuidas säilitada herne maitse- ja toiteomadusi ?
- Hernes keeb kaua – tund kuni poolteist, seepärast tuleb enne keetmist valada hernestele külma vett ja keeta nõrgal tulel suletud kaane all.
- Kui herneid on kaua säilitatud, siis tuleb enne keetmist leotada.
- Keetmise ajal ei tohi lisada külma vett – hernes ei tule siis maitsev, seepärast lisage juhul, kui vesi ära keeb, kuuma vett.
- Sama oluline on õige soola lisamine: soola tuleb lisada enne keetmise lõppu, kui ta on peaaegu valmis.
- Kui otsustasite teha keedetud hernest püreed, siis püreestage see kohe peale keetmist – siis on see pehmem ja ilma tükkideta.
- Kui on vaja herneid soojendada, siis tehke seda koos keeduleemega, mille võib pärast ära valada. Vastasel juhul kaubanduslik välimus ja maitseomadused halvenevad.
- Kui ostsite külmutatud herneid, siis need tuleb panna külmunult keeva vette – on maitsvam ja ka vitamiinid säilivad paremini.
- Herneid ei maksa lisada elatunud ja vanemate inimeste menüüsse, aga ka podagrahaigetele suure puriinisisalduse tõttu.
Mis puutub ülejäänutesse – mingeid piiranguid pole.

Top