• Tomat ''Green Zebra''

Tomat ''Green Zebra''

Lycopersicon lycopersicum
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 0,2 g
  • Saadavus: Laos
  • 2.79€


Tomat "Roheline Sebra".
Keskvarajane kõrgekasvuline sort kasvatamiseks katmikalal, hinnatud keskmise suurusega maitsvate aromaatsete viljade poolest. Vilja värvus roheline, kergete triipudega, vili hea säilivusega. Tarvitatakse värskelt, sobivad konserveerimiseks. Seemned külvatakse märtsis, külvikastid kaetakse klaasi või kilega. Külvisubstraadi temperatuur peab olema mitte vähem kui +21+26°C, ruumis õhutemperatuur mitte alla +23°C. Tomatile sobib kõige paremini liivsavimuld, 0,2 g seemneid katab 10-12 m2, saak soodustingimustel 25-28 kg. Isikliku kogemuse põhjal väga hea maitse, magusa ja hapuka täiuslik tasakaal.
Seemneid pakis 0,2 g.

* Rohelised tomatid küüslauguga.
Iga väikese või keskmise rohelise tomati kohta võtta üks küüslauguküüs. Soolveeks kulub 1 kuhjaga spl soola ja 1 l vett.
1. Tomatitel võtta ära viljavars, lõigata sinna väike avaus ja panna iga vilja sisse puhastatud küüslauguküüs.
2. Teha soolvesi ja lasta sel keema minna.
3. Panna tomatid steriliseeritud purki ja valada peale soolvesi.
4. Kaanetada, keerata purgid kummuli, lasta teki all jahtuda.
Hoida toatemperatuuril.

Томат "Зелёная зебра".
Хранится недолго, но очень вкусный !
Среднеранний, высокорослый сорт, который ценится благодаря зелёным, очень вкусным и ароматным плодам средних размеров. Снятые плоды подходят для длительного хранения. Употребляются в свежем виде, подходят для консервирования, незаменимы для приготовления разноцветных помидорных салатов.
0,2 г - примерно 40-60 семян. 0,2 г достаточно для площади 10-12 м² в теплице, тогда прогнозируемый урожай при благоприятных условиях роста составит: 25-38 кг.

Eng.: Tomato. Swen.: Tomat. Fin.: Tomaatti. Bot.: Lycopersicon esculentum

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Tomatite kasvatamine avamaal.
Alustame külgvõsudest. Paljud asjarmastajad-aiapidajad rõõmustavad südamest, kui näevad tomatipõõsal hulgalislt külgvõsusid õitsemise ajal. Aga meie kliimatingimused ei võimalda seda, et augusti alguses kõikidest õitest ka viljad valmiksid. Sellepärast vale külvõsude lõikamisest, mõned asjarmastajad kasvatavad suures koguses mittearenenud viljasid, millest küpsuse saavutavad vähesed. Allesjäänud rohelised tomatid tavaliselt haigestuvad fütaftoori ja hukkuvad augusti ududes. 
Sellepärast soovitatakse tomatipõõsal, peale peakasvu, alles jätta mitte rohkem kui kaks külgvõsu ja kujundada põõsas kolmest võrsest. Külgvõsul (kasvudel) peale õiekobara moodustamist tuleb võsu latv  pealpool õievart ära näpistada. Peakasvul jäetakse kaks kolm õievart. Kõik ülejäänud külgvõsud eemaldatakse kohe peale nende ilmumist kuni tomatite valmimiseni.
Augusti alguses eemaldatakse õievarred, mis ei ole veel viljaks arenenud, et kiirendada roheliste tomatite valmimist. Juuli keskel võib eemaldada lehed, mis varjavad rohelisi vilju, et päikese soojus võiks kiirendada nende valmimist. 
Mitte hiljem, kui 15 juulil tomatipõõsad mullatakse, andes enne väetist, kõige parem ammofossi. Kaks triiki tikutopsitäit väetist lahustada 10 liitris vees. Igale põõsale valada 1 liiter lahust. Kui aga on olemas huumust, siis teha sellest ring ümber põõsa. Seejärel mullatakse tomatipõõsas aiamulla või turbaseguga. Et põõsa ümbruse muld (eriti savimulla puhul) ei kattuks korgiga, tuleb põõsa ümbrust kobestada.
Kasta taimi kastekannuga või voolikuga, kuid nii, et põõsas ise ei saaks märjaks. On vaja meeles pidada, et liigne kastmine on kahjulik taime juuresüsteemile.
Võitluseks kahjuritega on vaja teada, et ei tohi istutada tomatit kartulite kõrvale. Tomatipõõsaste vahele istuda küüslauku.  Kui saabub tomatite valmimise aeg juuli lõpus, tuleks tomatipeenar ümbritseda vähemalt 1 m kõrguse kileaiaga. Augustis, ilmade jahenedes või vihmade saabudes, tuleb tomatipõõsad koos juurtega välja kaevata ja ülesriputada kuni viljade valmimiseni kuuri kuiva kohta.
Kui tomateid kasvatatakse reas, ei kaevata neid välja vaid kaetakse kilega.

Top