• Kabatšokk "Russky delikatess"

Kabatšokk "Russky delikatess"

Cucurbita pepo convar. giromontiina
  • Tootja: Ural
  • Pakendis: 8 s.
  • Saadavus: Laos
  • 1.83€


Kabatšokk-tsukkini "Russky delikatess"

Кабачок-цуккини "Русский деликатес".
Урожайный, скороспелый, кустовой сорт с женским типом цветения: период от всходов до первого сбора плодов 48-57 дней. 
Плоды цилиндрические, гладкие, светло-зелёные, тонкокорые. Мякоть нежная, плотная, сочная, белая - отличного вкуса !
Плоды хорошо хранятся.

Ценность сорта: высокая урожайность, отличные вкусовые качества, хорошая лёжкость, устойчивость к болезням, длительный период плодоношения.
Сорт устойчив к болезням.
Рекомендуется для кулинарной переработки, фарширования, приготовления зимних закусок и замораживания, для детского и диетического питания.

Основные особенности:
Солнечное освещение весь день.
Лёгкие, хорошо аэрированные плодородные почвы.
Поддержание влажности почвы.
Своевременный сбор урожая.

 

Eng.: Marrow. Suom.: Kesäkurpitsa. Sven.: Squash grön.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Nagu kõik kõrvitsalised on nad nõudlikud toitainete suhtes, reageerivad hästi väetamisele. Maa harimine teha sügavalt, kui maa on tihenenud, kaevata kevadel maa ringi. Varase saagi saamiseks kasutatakse istikute ettekasvatamist (20-25 päevane istik) arvestades kõrgete peenarde ja kuhjatistega ning kilekattega. Istikuid kasvatatakse ette pottides. Istikud on väga soojalembelised, välja istutamisega ei tasu rutata. Külvist viljade valmimiseni kulub 40-70 päeva, olenevalt sordist. Külvi korral kasutada ruudukujulist varianti 70- 80 cm vahedega. Seemne sügavus on kergetel muldade 5-8 cm, rasketel muldadel 4-5 cm. Hästi reageerivad kastmisele ja väetamisele. Üks hooldustöö on taimelatvade eemaldamine, mille eesmärk on saada rohkem vilju. Seda tehakse neljanda lehe ilmumise järel. Noori parajalt valminud vilju kabatšokil ja patissonil tuleb eemaldada pidevalt, et ei tekiks viljade ülevalmimist.
Peamised vajadused: päikesepaiste kogu päeva jooksul, kerged hästi õhustatud mullad, pidev mullaniiskus, õigeaegne saagi koristus. Peenarde ettevalmistus. Nagu kõik kõrvitsalised on nad nõudlikud toitainete suhtes, valguse suhtes ja hea väetamise suhtes. Peenrad valmistatakse kasvuks ette mai alguses. Ühele taimele on vaja toitepinda umbes 0,7x 0,7 ruutmeetrit. Istutamisel tehakse suured süvendid kuhu viiakse poolest kuni ühe ämbritäieni kõdusõnnikut või komposti, 8-10 g ammooniumsalpeetrit, 15-25 g superfosfaati ja 10 g kaaliumkloriidi. Igasse süvendiss pannakse 2-3 seemet, peale tõusmete ilmumist üleliigsed eemaldatakse või istutatakse ringi. Varase saagi saamiseks kasutatakse ettekasvatatud istikuid (20-25 päevast istikut). Istikute saamiseks külvatakse seemned pottidesse 20-25 aprillil. Istikute kasvuaeg on 20-25 päeva. Kile alla istutatakse taimed 10-15 mail. Enne seemnete külvamist kastetakse nad märjaks ja hoitakse niiskes kotikeses 3 ööpäeva. 
Kaasaegsed sordid kasvavad põõsana, aga pika peavarrega sortidel tuleb latv eemaldada. Noored viljad eemaldatakse patissonil 5-7 päeva vanuselt, kabatšokil 7-12 päeva vanuselt. Vilju on vaja eemaldada regulaarselt, et nad üle ei valmiks. Hea kvaliteediga kabatšoki vilju on võimalik saada ka kehvade muldade korral, mis on tavalised aedades ja suvilates. Aprilli lõpus mai alguses koguge eelmise aasta puulehti, lillevarsi ja muid sarnaseid taimseid jäätmeid. Märgistatud päikesepaistelises kohas asetage see kõik kuhja, kastke ja katke mullaga 5-10 cm paksuselt. Kuhja peal peab olema väike lohk et vesi ära ei voolaks, aga imenduks. Võib teha isegi väikese tõkke kuhja äärtesse. Kuhi võib olla ümar või piklik. Laius 1,0-1,5 m, kõrgus 30-70 cm. Võite kuhja katta kilega. Sellisele kuhjale võib järgmisel aastal külvata.

Top