• Kabatšokk "Nefrit"

Kabatšokk "Nefrit"

Cucurbita pepo L. var. giraumonas
  • Tootja: SeDeK
  • Pakendis: 2,0 g
  • Saadavus: 5
  • 1.05€


Kabatšokk-tsukkini "Nefrit".
Varajane ja saagikas hübriid (35-40 päeva). Põõsastaim, nõrgalt harunev, sageli ühevarreline. Saagikus kuni 11,6 kg/m2.
Suurepärased maitseomadused.
Agrotehnika iseärasused: avamaale.
Varajane, tõusmetest tehnilise küpsuseni 41-49 päeva.
Vili: silinderjas, viljarao poolt kitsenev, sile, hele-kollane, ilma võrgu ja mustrita, kaal 0,9 kg. Viljaliha hele-kollane, sisaldab kuni 4,4% kuivainet, maitse hea. Transpordikindlus hea. Säilib kuni 1 kuu peale koristamist. Universaalne kasutus.
Pöörake tähelepanu sellele, et ... viljad taluvad transportimist. Vilju saab säilitada peale koristamist terve kuu, kaotamata kaubanduslikku välimust ja maitseomadusi. Viljad sobivad igasuguseks koduseks töötlemiseks.
1 gramm = 8-20 seemet. Optimaalne idanemise temperatuur +20+22°C.
Pakis seemneid 2,0 g.

Kabatsokk

Кабачок-цуккини "Нефрит".
Растения кустовые, слабоветвящиеся, реже одностебельные. Урожай до 11,6 кг/кв.м.
Особенности агротехники: для открытого грунта.
Сроки созревания: ранний, от всходов до технической спелости проходит 41-49 дней.
Плод: плоды цилиндрические со сбегом к плодоножке, гладкие, светло-жёлтые, без сетки и рисунка, массой 0,9 кг. Мякоть светло-жёлтая, содержит до 4,4% сухого вещества, вкус хороший. Транспортабельность хорошая. Лежит до 1 месяца после съёма плодов. Универсального использования.
Обратите внимание на то, что... растения компактные, одностебельные, не занимают много места. Плоды пригодны для перевозки. Плоды можно хранить после съёма целый месяц без потери вкусовых и товарных качеств. Плоды пригодны для всех видов домашней кулинарии.

Squash "Jade" (marrow). Suom.: Kesäkurpitsa. Sven.: Squash grön. Bot.: Cucurbita pepo L. var. giraumonas

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Neil aastatel kui on külmad, vihmased suved, mil isegi kurgid annavad väga madalat saaki, kannavad kabatšokid rahuldavalt vilja. Kuid ka neile on õitsemise ajal vajalik temperatuur üle +15 kraadi. Kui ööpäeva keskmine temperatuur on alla +10 kraadi, langeb kabatšokkide saagikus tugevalt. Põua suhtes on taimed küllaltki vastupidavad kuid kastmised on neile hädavajalikud, eriti massilise õitsemise ja viljade moodustumise perioodil. Kabatšokile sobivad enim mustmulla maad, kerged ja keskmiselt liivsavised mullad, mis on hästi täidetud orgaaniliste väetistega. Talle on vähesobivad hapud pinnased, põhjavete lähedase tasemega.
Parimad eelkultuurid: varased köögiviljad, sibul, kapsas, juurviljad, rohelised kultuurid, kartul. Taimehaiguste vältimiseks ei tohiks istutada kabatšokke ja teisi kõrvitsaliste kultuure ühele kasvukohale rohkem kui 1-2 aastaks või siis istutada neid pärast kurke, sest neil on paljud haigused ja kahjurid samad.
Mineraalväetisi soovitatakse anda järgmistes kogustes: künnieelselt fosfor-ja lämmastik - 50% normist, kaaliumi - 100% normist. Superfosfaati võetakse umbes 300-350 g ja kaaaliumkloriidi 150-250 g 10-le ruutmeetrile, ammoniumnitraati umbes 150-200 g 10-le ruutmeetrile. Fosforväetiste ülejääk antakse koos seemnetega istutusaukudesse, pealtväetamiseks või esimese pärislehe faasis. Fosfor-kaaliumväetised on noores kasvueas väga tähtsad, mitte ainult kasvu kiirendamiseks, vaid ka taimede külmataluvuse tõstmiseks, sest õhutemperatuuri langedes alla +10 kraadi, langeb juurte omadus vee vastuvõtuks, lehtedes väheneb ainevahetuse intensiivsus, lõhutakse klorofüll- lehed kolletuvad. Kui pinnas on hapu, on seda vaja sügisel lubjata, lisades olenevalt happelisuse astmest 3-9 kg lupja 10-le ruutmeetrile. Seda agrovõtet on parem teha kabatšokile eelnevale köögiviljakultuurile. Saviliivmuldadel ei jätku taimedele vahel magneesiumi. Sel juhul antakse dolomiidijahu, magneesiumoksiidi (põletatud magneesium) või epsoliiti (magneesiumsulfaat) arvestusega 30 g magneesiumoksiidi 10-le ruutmeetrile.

Top