• Spinat "Piano" F1

Spinat "Piano" F1

Spinacia oleracea L.
  • Tootja: Semo
  • Pakendis: 300 s.
  • Saadavus: 10
  • 0.96€


Spinat "Piano" F1 
Kompaktne rohke lehestikuga hübriid, vastupidav ennakõidumisele. Väga hinnatud köögiviljakultuur kõrgusega 30-50 cm. Külmakindel, kannatab külma kuni -6 C. Varju taluv. Kultuur on nõudlik toiteaineterikka mullastiku ja niiskuse suhtes. Kõrge temperatuur kutsub esile õitsema mineku, aga lühike päev pidurdab lehtede arengut. Sellepärast on kõige optimaalsem külviaeg mais-juuni alguses. Külvinorm on 3-4 gr/m2-le, külvisügavus 2-3 cm. Ridade vahe 25-30 cm. Taimede vahe peale harvendamist (2 pärislehe faasis) 10 cm.

1000 seemet kaaluvad 10,0-13,0 g.
Ühes grammis on 80-100 seemet.

Eng.: Spinach. Suom.: Pinaatti. Sven.: Spenat.­

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Spinati kodumaa on Aasia. (vana Pärsia ). Spinati lehed on väga valgurikkad (34%), suures koguses vitamiini C (37-72 mg/100 g), B1, B2, karotiini (kuni 4 mg/100g), aga samuti raua ja fosfori ühendeid. Peale selle sisaldab ta vitamiine K,P,E, kaaliumsooli, kaltsiumi, magneesiumi ja joodi. Kaasajal kasvatatakse spinatit laialdaselt  Ameerikas, Lääne-Euroopas, aga samuti Hiinas ja Jaapanis. Noori spinatilehti kasutatakse toorelt, keedetult või hautatult ja muidugi konserveeritult. Spinati mahl on väga heade dieetiliste omadustega. Pestud spinat rikneb ruttu, sellepärast tuleb teda pesta alles enne kasutamist. Spinatit keedetakse soolase vees 7-10 min. Et spinat säilitaks keetmisel oma värvuse tuleb keeta teda lahtises nõus ja rohkes vees (3-4 liitrit 1kg spinati kohta) suurel tulel. Spinatit ei tohi hautada koos hapuoblikaga kuna spinat kaotab siis värvuse ja muutub puiseks. Spinati mahl on heaks naturaalseks värvaineks: ta annab toidule rohelise värvuse.

Top