0 arvamust  |  Lisa arvamus
Spinacia oleracea L.
Tootja: Franchi
Pakendis:13,0 g
Saadavus:Laos
1.13€
Maksudeta: 0.95€

Spinat "Merlo Nero".
Keskmiselt varajane (30–40 päeva) sort kasvatamiseks avatud ja kaitstud maal varakevadest hilissügiseni. Pistikupesa on kompaktne, keskmise suurusega. Lehed on arvukad, ovaalsed, tumerohelised, mullised. Tootlikkus 2,5-2,8 kg / m2. *
Sordi väärtus: pikk saagikus. Sisaldab vitamiine ja aminohappeid, mineraalsooli.
Joodikoguses liider! Soovitatav terapeutiliseks ja dieettoitumiseks. Seda tarbitakse keedetud, konserveeritud kujul, kasutatakse konserveerimiseks ja külmutamiseks.

Шпинат "Мерло Неро".
Среднеранний (30-40 дней) сорт для выращивания в открытом и защищённом грунте с ранней весны до поздней осени.
Розетка компактная, средней величины. Листья многочисленные, овальные, тёмно-зелёные, пузырчатые. Урожайность 2,5-2,8 кг/м2.
Ценность сорта: длительный период отдачи урожая. Содержит витамины и аминокислоты, минеральные соли. Лидер по количеству йода !
Рекомендуется для лечебно-диетического питания. Употребляется в варёном, консервированном виде, используется для консервирования и заморозки.

Eng.: Spinach. Suom.: Pinaatti. Sven.: Spenat.

* Spinati kodumaa on Aasia (vana Pärsia, praegune Iraan). Sealt viidi ta kakssada aastat e.m.a. Hiinasse.
Spinati lehed on väga valgurikkad (34%), suures koguses vitamiini C (37-72 mg/100g), B1, B2, karotiini (kuni 4mg/100g), aga samuti raua ja fosfori ühendeid. Peale selle sisaldab ta vitamiine K,P,E, kaaliumsooli, kaltsiumi, magneesiumi ja joodi. Kaasajal kasvatatakse spinatit laialdaselt Ameerikas, Lääne-euroopas, aga samuti Hiinas ja Jaapanis.
Noori spinatilehti kasutatakse toorelt, keedetult või hautatault ja muidugi konserveeritult. Kõige kasulikumad on loomulikult värsked lehed, nendest valmistatakse salatit, pressitakse mahla. Kõige enamlevinud toit on supid, püreed. Spinati mahl on väga heade dieetiliste omadustega.
Pestud spinat rikneb ruttu, sellepärast tuleb teda pesta alles enne kasutamist. Spinatit keedetakse soolase vees 7-10 min. Et spinat säilitaks keetmisel oma värvuse tuleb keeta teda lahtises nõus ja rohkes vees (3-4 liitrit 1kg spinati kohta) suurel tulel. Spinatit ei tohi hautada koos hapuoblikaga kuna spinat kaotab värvuse ja muutub puiseks.
Spinati mahl on heaks naturaalseks värvaineks: ta annab toidule rohelise värvuse. 

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.