• Hapuoblikas "Krupnolistny"

Hapuoblikas "Krupnolistny"

Rumex acetosa
  • Tootja: Gavrish
  • Pakendis: 0,5 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.07€


Hapuoblikas "Suurelehine".
Varajane (18-37 päeva), kõrgesaagiline, külmakindel ja putkumisele vastupidav sort. Lehed suured helerohelised, piklik-ovaalse kujuga, heade maitseomadustega. Oblikalehed on paljude tähtsate vitamiinide allikaks ja neid kasutatakse nii värskelt kui töödelduna.
Agrotehnika: oblikas külvatakse otse kasvukohale. Külvisügavus alla 0,5 cm. Tõusmed ilmuvad 12-15 päevaga. Edasine hooldus seisneb maa kobestamises, regulaarses kastmises ja mineraalväetistega väetamises. Saaki kogutakse intervaliga 15-20 päeva.

ЩАВЕЛЬ "КРУПНОЛИСТНЫЙ" - Rumex acetosa.
Раннеспелый (18-37 дней), высокоурожайный, холодостойкий сорт устойчивый к стрелкованию. Лист крупный, светло-зелёный, удлинённо-овальной формы, отличных вкусовых качеств. Листья щавеля являются источником многих важнейших витаминов и могут использоваться для потребления в свежем виде и переработки. Урожайность за два сбора 2,5-4 кг/м2.
Агротехника.
Щавель выращивается прямым посевом семян в грунт. Глубина заделки семян не более 0,5 см. Всходы появляются через 12-15 дней. Дальнейший уход заключается в рыхлении почвы, регулярных поливах и подкормках комплексными минеральными удобрениями. Уборку зелёной массы производят с интервалом 15-20 дней.

Eng.: Sorrel. Suom.: Niittysuolaheinä. Sven.: Ängssyra.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Raviretsepte oblikast.
Lehtedest tehtud mahl.
Noored lehed tampida puust nuiaga pehmeks, pigistada läbi kahekordse marli kuivaks. Kasutada 1 - 2 korda päevas mähiseks värskete haavade korral. Juua kui sapieritumist soodustavat vahendit kollatõve ja teiste maksahaiguste korral 2 - 3 korda päevas, 1 - 2 tl korraga enne sööki, lahjendades seda klaasitäies magusas vees.
Oblikalehtede keedus.
Värsked lehed keeta keevas vees vahekorras 1:20 ja lasta tõmbuda 20 minutit. Kasutada hemorroidide ja verejooksude korral ¼ klaasi 3 - 4 korda päevas enne sööki.
Kuivadest oblikalehtedest tehtud keedus.
3 spl kuivi lehti valada üle 500 ml keeva veega, lasta 2 tundi tõmbuda, jahutada, kurnata. Kasutada päeva jooksul loputamiseks angiini, stomatiidi, igemeveritsuse korral; mähistena krooniliste ja halvasti paranevate haavade ning troofiliste haavandite korral.
Oblika juurte keedus.
20 g kuivi juuri keeta klaasitäie veega. Võtta sisse enne sööki, 3 - 4 korda päevas 2 spl korraga ainevahetuse parandamiseks ja organismi tugevdamiseks. Kõhulahtisuse korral valada 300 ml keeva vett 1 spl juurtele, keeta 5 minutit nõrgal tulele, lasta 2 tundi tõmbuda. Võtta sisse 1 spl korraga 3 - 4 korda päevas enne sööki. Aitab isegi veriroe korral.
Oblikatõmmis (ööpäevane annus): 10 - 15 g tooret valada üle 2 klaasi keeva veega, lasta jahtuda. Juua külmalt lööbe, sügeluse, nõgestõve, dermatiidi, toiduallergia, heinapalaviku korral.
Oblika viinatõmmis.
Pressida lehtedest mahl, valada üle piirituse või viinaga vahekorras 1:10, lasta 21 päeva pimedas kohas seista, pidevalt loksutada. Lisada 1 tl tõmmist igasse jääkuubikuvormi, valada peale vett ja külmutada. See on suurepärane vahend lõdva ja kortsulise naha puhul. Igal hommikul masseerida jääga nägu ja kaela, seejärel loputada veega.

Top