• Hapuoblikas "Belvilsky"

Hapuoblikas "Belvilsky"

Rumex acetosa
  • Tootja: Aelita
  • Pakendis: 0,5 g
  • Saadavus: Laos
  • 0.84€


Hapuoblikas "Belvilski".
Püsik. Varane, vastupidav putkumise suhtes, suuresaagiline külmakindel sort. Tõusmetest valmimiseni kulub 45-50 päeva. Leherosett laiuv. Lehe pikkus on 13-15 cm, laius 5-10 cm. Saagikus kuni 7,0 kg/m2. Seemned külvavad 4-5 korda hooajajooksul.
Karotiini ja C-vitamiini suure sisaldusega suured munajad, intensiivselt rohelised lehed. Lehti kasutatakse värskel kujul, aga ka konserveeritakse. 1 gramm = 300-400 seemet.

Щавель "Бельвильский".
Раннеспелый сорт (45-50 дней от начала весеннего прорастания).
Розетка приподнятая, длина листа до 14 см. Сорт устойчив к стеблеванию.
Щавель - многолетняя, зимостойкая культура, требовательная к влаге и теневыносливая. Хорошо растёт на плодородных, слабокислых или нейтральных почвах.
Высевают рано весной или летом на глубину 1,0-1,5 см с междурядьями 20-25 см.
Срезают листья, достигшие длины 10 см. Всего проводят 4-5 сборов с интервалом 2-2,5 недели.
Урожайность зелени за сезон около 7 кг/м2.

Eng.: Sorrel. Suom.: Niittysuolaheinä. Sven.: Ängssyra.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Hapuoblikasalat munaga.
Peenestame pestud oblikalehed, lõikame keedumuna väikesteks tükikesteks. Segame kõik läbi, lisame soola, ja hapukoort.
Hapuoblikasalat pähklitega.
Murrame oblikalehed väiksemaks, segame purustatud kreeka pähklitega, lisame mett.
Köögiviljasalat hapuoblikaga.
Rebime hapuoblikalehed peeneks, lisame suureteralise riiviga riivitud porgandi, keedetud kartuliviilud. Maitsestame toiduõli ja peenestatud rohelise sibulaga.
Spinati ja oblikasalat.
Hapuoblikas, roheline sibul ja petersell pestakse ja tükeldatakse peeneks. Lisatakse tükeldatud oliive, maitse järgi soola ja toiduõli. Seejärel segame kõik hoolikalt läbi ja kaunistame tükeldatud keedumunaga.
Roheline supp.
Peseme oblikalehed ja lõikame nad peeneks. Keedame lihapuljongi, lisame soola. Tükeldame sibula, porgandi, peterselli ja selleri, ning küpsetame toiduõlis umbes 5 minutit. Kuuma puljongisse lisame kartuliviilud, 10-15 minuti pärast supijuured, tükeldatud keedumuna ja oblikalehed. Anname lauale koos hapukoorega.
Roheline borš.
Riivime peedi, hautame pehmeks, praeme läbi supijuure ja rohelise sibula. Keevasse puljongisse lisame tükeldatud kartuli, 10-15 minuti pärast lisame hautatud peedi, küpsetatud supijuured, peenestatud oblikalehed ja maitseained. Taldrikusse lisame supi peale hapukoore, soovi korral kaunistame keedumuna viiludega.
Roheline okroška.
Peseme oblikalehed, keedame soolaga maitsestatud vees. Jahutame, lisame peenelt tükeldatud rohelise sibula, peeneks hakitud kurgid, peenestatud munakollase. Anname lauale hapukoore ja rohelise tilliga.
Pirukatäidis.
Pirukate tegemiseks kasutatakse erinevaid taignaid: pärmitaignad, lehttaignad jne. Täidise võib teha magusa, lisades 150 g oblikalehtedele 100-150 g suhkrut (mõnikord hautatakse see segu väheses vees pehmeks). Täidist võib valmistada ka suhkruta, lisades peeneks hakitud oblikalehtedele aroomi lisamiseks mõni sidrunmelissi või mündi leht. Sellisel juhul tuleb lisada ka pisut soola.
Oblikalehti varutakse kas siis külmutatuna või soolatuna. Nii saab ennast, kui ka lähedasi talvel rõõmustada kevadiste toitudega.

Top