• Juurpetersell "Hanacka"

Juurpetersell "Hanacka"

Petroselinum crispum convar. radicosum
  • Tootja: Semo
  • Pakendis: 3,0 g
  • Saadavus: 10
  • 0.79€


Juurpetersell "Hanacka".
Sort sügiseseks koristuseks ja säilitamiseks. Optimaalsel temperatuuril +3+4 kraadi tärkab 15-20 päevaga. 
Niiskuslembene, kuid liigniiskust mullas ei talu. Eelistab kerget, viljakat mulda, valgusnõudlik. 

Petersell on palju külmakindlam kultuur kui porgand ning kui teda talveks katta võib ta peenral talvituda ja anda varakevadel rohelisi lehti. Peterselli saab ajatada ka talvel kodustes tingimustes. On kaks gruppi - leht ja juurpetersell. Juurpeterselli iseloomustab pikk hargnev juur. Lehestik on mõlemal petersellil umbes sarnane kuid paljud inimesed tunnustavad lehtpetersellina ainult käharlehist vormi, mis on küll ilus kuid vähem aromaatne. 
Peterselli kasvatamise agrotehnika sarnaneb porgandi omale. See aga tähendab, et petersell eelistab kobedaid toiteaineterikkaid neutraalseid muldi. Muld on parem ette valmistada juba sügisel. Muld tuleb sügavalt läbi kaevata ning kevadel veelkord kaevata ja kobestada. Sügisesel mullaharimisel antakse mulda pool ämbritäit sõnnikut, kuhu on lisatud 2 spl. superfosfaati ja 1spl. kaaliumsulfaati ning 1 klaas puutuhka 1m2-le. Rasketele savikatele muldadele on sügisel soovitav lisada 2 liitrit saepuru mis kaevatakse mulla sisse. Kevadel lisatakse veel pool ämbritäit kõdusõnnikut või turbakomposti koos sõnnikuga, kuhu on lisatud 1spl. nitrofoskat või pool spl. kaaliumsalpeetrit või naatriumsalpeetrit ja pool liitrit tuhka 1 m2-le. 

Root parsley Hanacka Juurpetersell

Петрушка корневая "Ханачка".
Сорт позднеспелый. От посева семян до технической спелости занимает 180-200 дней. Листовая розетка раскидистая, тёмно-зелёная, листьев 15-20. Корнеплод конический, остроконечный, длиной 15-20 см., без боковых корней. Поверхность корнеплода ровная, гладкая, серовато-белого цвета. Мякоть белая. Вкусовые качества хорошие. Масса 60-80 г. Лёжкость корнеплодов в период зимнего хранения хорошая.
Рекомендуется для использования в свежем виде и хранения. В пищу можно употреблять и корнеплоды, и листья.

Eng.: Root parsley. Suom.: Juuripersilja. Sven.: Rotpersilja.Bot.:Petroselinum crispum convar. radicosum

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha
Top