0 arvamust  |  Lisa arvamus
Apium graveolens var. rapaceum
Tootja: PNOS
Pakendis:1,0 g
Saadavus:Laos
1.17€
Maksudeta: 0.98€

Juurseller ''Edward'' - Apium graveolens var. rapaceum.
Suurepärane lisand ja aromaatne maitseaine! Hea meestele.

Keskvarajane sort, hea haiguskindlus. Vili ümar, suur, talub kergeid öökülmi, saak koristatakse oktoobri teisel poolel.
Tärkamisest kuni tehnilise küpsuseni 115-150 päeva. Soovitatav on kasvatada seemikutes.
Kultuur on külmakindel, kerge ja niiskust armastav. Optimaalsel temperatuuril + 18 + 22 ° С idanevad seemned 12-20 päevaga.
Moodustab väikese arvu külgjuurtega suure ümara juurvilja, mis kaalub 80–150 g. Ta talub kergeid sügiskülma. Haiguskindel.
Saagikoristus oktoobri teisel poolel. Kõrge aroom, hea säilivusomadus.
See on mõeldud kasutamiseks värskelt ja kuivatatult, toiduvalmistamiseks ja praadimiseks, samuti originaalsete krõpsude valmistamiseks.
Parandab vee-soola ainevahetust ning avaldab positiivset mõju rasvumisele ja neuroosidele.
1,0 g = 2000-2800 seemet.

* Seller: ühe- või kaheaastane rohttaim perekonnast Umbelliferae, kuni 1 m kõrgune.
Kasvatatakse juur-, leht- ja varsselleri sorte.
Kultuur on külmakindel ja niiskust armastav. Kasvab hästi huumusrikkal, neutraalsel ja kergelt happelisel pinnasel.
Selleri leht- ja leherootsusorte (kasvuperioodid vastavalt 80 ja 120 päeva) kasvatatakse otsekülvi teel maasse. Külvinorm 0,7-1 g / m2. Istutussügavus 1-1,5 cm. Reavahe 40 cm. Taimede vahe pärast harvendusraiet 30 cm.
Esimesed 50 päeva kasvab seller väga aeglaselt, seetõttu vajab see hoolikat hooldust: kobestamine, umbrohutõrje, kastmine. Lehed lõigatakse tagasi kasvades. Pika kasvuperioodi tõttu kasvatatakse juurvilja 55-70 päeva vanuste istikute järel. 100 taime saamiseks piisab 0,1-0,2 g seemnetest.
Juurseller on nõudlikum mulla viljakuse ja niiskuse suhtes. Sügisel on vaja kasutada suuri orgaanilisi väetisi. Juurvilju koristatakse septembri lõpust oktoobri lõpuni ja hoitakse niiskes liivas madalal temperatuuril. Neid saab talvel kasutada roheliste sundimiseks.
Lehti, varsi ja juurvilju kasutatakse toiduks värskelt, kuivatatult, marineeritud ja konserveeritud kujul suppide, kastmete, lisandite ja juurviljade marineerimiseks.
Maitse ja toitainete sisalduse poolest on seller roheliste kultuuride seas üks esimesi. See sisaldab karotiini, vitamiine B1, B2, C, PP, mineraalaineid (kaltsium, naatrium, kaalium, magneesium, fosfor), glutamiini, aminohappeid, äädik- ja võihapet, mille kontsentratsioon suureneb koos taime vanusega.

Eng.: Celeriac, celery, smallage. Suom.: Mukulaselleri. Sven.: Rotselleri. Bot.: Apium graveolens var. rapaceum.

Sellerit kasutatakse laialdaselt traditsioonilises meditsiinis:
Värsket juurvilja mahla ja tõmmist kasutatakse laialdaselt urolitiaasi, põie ja kuseteede põletikuliste haiguste raviks.
Juurte tõmmis on kasulik gastriidi, kroonilise koliidi, maohaavandi ja kaksteistsõrmiksoole haavandi korral.
Selleripõhiseid preparaate on ette nähtud unehäirete, närvisüsteemi kurnatuse, neurooside, asteeniliste seisundite korral, rasvumise ravis, ateroskleroosi profülaktikaks, ainevahetuse normaliseerimiseks, maksa aktiivsuse reguleerimiseks, valuliku menstruatsiooni korral ja raviks vale impotentsuse vormi.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.