• Rabarber "Lider"

Rabarber "Lider"

Rheum rhaponticum L.
  • Tootja: Legutko
  • Pakendis: 1,0 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.20€


Rabarber "Lider" - Rheum rhaponticum L.
Mitmeaastane köögiviljakultuur 
Külmakindel taim, mis vajab piisavalt niisket mulda.
Kompotide valmistamiseks ja küpsetamiseks . 

Kasvatamistingimused: külv talve alla istikupeenrasse või varakevadel alalisele kasvukohale. Seemneid leotatakse soojas vees. Külvatakse 2-2,5 cm sügavusele. Kultuur on niiskust armastav, külmakindel ja varjutaluv.
Hooldus seisneb õisikuvarte eemaldamises, kobestamises, kastmises, pealtväetamises. Ühel kohal kasvab 10-15 aastat.
Istutusskeem 70 x 70 cm.
1 gramm = 65 seemet

Ревень "Лидер".
Многолетняя овощная культура - неприхотливый старожил северного огорода.
Морозоустойчивое растение,требующее глубокую почву с достаточным колличеством влаги.
Черешки листьев длиной до 50 см используют для приготовления компотов и начинок для выпечки.
Условия выращивания: посев под зиму в рассадник или на постоянное место ранней весной. Семена замачивают в тёплой воде. Высевают на глубину 2-2,5 см проклюнувшимися. Культура влаголюбива, холодостойка и теневынослива.
Уход заключается в удалении цветочных стеблей, рыхлении, поливах, подкормках. На одном месте растёт 10-15 лет.
Схема посадки 70x70 см.

Eng.: Rhubarb. Suom.: Raparperi. Sven.: Munkrabarber.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Retsepte. 
Rabarbrikeedis. 
Varred pesta hoolikalt, koorida ja lõigata 1,5-2 cm pikkusteks tükkideks ning panna emailpotti. Suhkrut võtta arvestusega 1 kg 1kg varte kohta. Pool suhkrukogusest puistata rabarbritükkidele ja lasta nii 12 tundi seista. Seejärel valada tekkinud mahl ära, lahustada selles ülejäänud suhkur ja lasta keema minna. Keevasse siirupisse panna rabarbritükid ja keeta aeglasel tulel valmimiseni. Kui siirup muutub läbipaistvaks, võtta tulelt, jahutada ja valada purkidesse.
Rabarbrisukaad. 
Suhkur lahustada 0,5 l vees. Kui siirup keeb, puistata sinna rabarbritükid. Lasta keema minna. Võtta tulelt ja jätta ööpäevaks seisma. Siis valada siirup ära, seda saab kasutada jookide valmistamiseks, aga rabarbritükid kuivatada praeahjus +40+50°С juures, panna paberkottidesse hoiule.
1 kg rabarbri kohta 1 kg suhkrut.
Jook „Podmoskovnõi“. 
Rabarber lõigata 2-3 cm pikkusteks tükkideks, panna 5-7 minutiks keeva vette, seejärel jahutada toatemperatuurini.Kurnata läbi marli. Vedelikule lisada suhkrut ja pärmi. Jätta sooja kohta 8-10 tunniks. Valmis jook valada klaaspudelitesse ja hoida jahedas kohas.
5 l joogi valmistamiseks võtta: 800 g rabarbrit, 0,5 kg suhkrut, 24 g pärmi.
Salat rabarbri, redise ja sibulaga. 
Redis lõigata tükkideks ja segada hästi peenestatud rabarbriga. Enne lauale andmist lisada soola ja suhkrut ning hapukoort. Kuhjata liuale, peale riputada rohelist sibulat, sibulale aga asetada neljaks lõigatud keedumuna. Munale lisada enne soola ja peenestatud pipart.
100 g rabarbrit, kimp rediseid, 3 muna, 100 g hapukoort, 150 g rohelist sibulat, soola ja suhkrut maitse järgi.
Rabarbri ja puuviljasupp. 
Rabarber ja saiakuubikud lõigata tükkideks, panna keeva vette, lisada nelki ja kaneeli, keeta valmimiseni. Lisada suhkrut ja lasta uuesti keema, seejärel võtta tulelt. Munakollased vahustada jogurti või hapukoorega, pidevalt segada ja lisada supile. Siis vahustada munavalged koos vaniljesuhkruga ja panna väikeste kogustena nagu klimpe kuumale supile (seda on hea teha 2 teelusika abil). Lauale andmisel panna taldrikule maasikaid, kirsse või muid puuvilju.
200 g kuivikuid, 7 klaasi vett, 500 g rabarbrit, ¼ tl nelki ja kaneeli, ½ klaasi suhkrut, 2 muna, 1 klaas jogurtit või hapukoort, ½ tl vaniljesuhkrut.
Rabarbrivorm. 
Rabarber pesta. Koorida ja lõigata tükkideks, keeta magusas vees valmimiseni. Kohupiim segada suhkruga, lisada rosinad, peenestatud pähklid ja munad. Sai lõigata viiludeks, leotada piimas ja panna vormi põhja, mida on eelnevalt võiga määritud. Saia peale panna rabarbritükid, seejärel kohupiim ja küpsetada praeahjus. 500 g rabarbrit, 500 g kohupiima, 50 g rosinaid, 2-3 pähklit, 2 muna, ¼ pätsi saia, 1 klaas piima.
Rabarbripirukas.
Rabarbrivarred pesta, koorida, lõigata 0,8-1,0 cm tükkideks. Teha pärmitaigen, jagada 2 osaks ja rullida umbes ¾ cm paksuseks. Üks osa taignast panna võiga määritud ahjuplaadile, sellele ühtlase kihina rabarber, peale puistata suhkrut, peale panna teine osa rullitud taignast ja näppida servad kinni. Lasta kerkida soojas kohas, määrida munaga ja panna kuuma praeahju 25-30 minutiks küpsema. Pärast panna pirukas paberile, katta käterätiga, et ta jahtudes säilitaks oma pehme ja õrna kooriku ...
Praetud rabarber. 
Õienuppude ilmumisel (need on üsna suured)lõigata need noaga või murda kätega. Pesta hoolikalt voolava veega. Keeta soolases vees umbes 4-5 minutit. Seejärel veeretada riivsaias ja praadida kuumas õlis. Maitselt meenutab see lillkapsast, kuid on teravam.

Top