• Maasikas remontantne "Marmeladnaja"

Maasikas remontantne "Marmeladnaja"

Fragaria vesca var. semperflorens
  • Tootja: SeDeK
  • Pakendis: 0,04 g
  • Saadavus: 7
  • 2.19€


Taasviljuv maasikas „Marmeladnaja“.
Varajane võsundita sort. Puhmas keskmise kõrgusega, tihedalt lehistunud. Marjad koonilised, erkpunased, massiga 3-5 g. Viljaliha tihe, valkjasroosa, hapukasmagus, aromaatne.
Sordi väärtused: õitsemine algab mai III dekaadis ja see jätkub katkematult kuni öökülmadeni, marjad valmivad juuni keskpaigast hooaja lõpuni, maitseomadused on suurepärased.
Soovitatakse värskelt tarbimiseks, džemmi, keedise ja kompoti valmistamiseks.

 

Fragaria vesca var. semperflorens

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Maasikamoos.
1. Marjadele puistata 500 g suhkrut, panna külma. Teisel päeval keeta järelejäänud suhkrust ja veest siirup ja panna portsjonitena keevasse siirupisse marjad, lasta keema tõusta ja jätta mõneks tunniks jahtuma. Seejärel lasta uuesti tasasel tulel keema tõusta ja jätta seisma. Niimoodi teha veel kaks korda. Iga kord eemaldada vaht. Keeta tasasel tulel, kuni enam vahtu ei eemaldu.
1 kg maasikaid, 2,2 kg suhkrut, 500 ml vett.
2. Ettevalmistatud marjad puistata suhkruga üle ja hoida toatemperatuuril kuni eraldub mahl. Panna nõrgale tulele ja kuumutada, eemaldada ettevaatlikult vaht, kuumutada segades kuni suhkur on täielikult lahustunud. Siis suurendada kuumust ja keeta veel 15-25 minutit. Pidevalt eemaldada vahtu. Keetmise lõpus lisada sidrunhapet. 1 kg maasikaid, 1,3-1,5 kg suhkrut, 2 g sidrunhapet.
3. Marjad sorteerida, pesta, puhastada tupplehtedest, panna kastrulisse kihiti suhkruga (1 kg) ja lasta seista jahedas kohas 12 tundi. Eraldunud mahl valada keedunõusse, lisada veel 500 g suhkrut, lasta siirup keema tõusta ja keeta koos marjadega valmimiseni.
1 kg maasikaid, 1,5 kg suhkrut.
* Metsmaasikamoos.
Ettevalmistatud maasikad segada ettevaatlikult suhkruga ja panna klaasnõusse 8-10 tunniks seisma. Siis panna ettevaatlikult keedunõusse ja lasta nõrgal tulel keema minna. Keeta 5 minutit ja jätta mõneks tunniks seisma. Sellist 5-minutilist keetmist ja jahutamist korrata veel 3-4 korda, et marjadesse imenduks suhkur. Viimane kord keeta moos lõpuni, valada purkidesse ja kuumana kaanetada.
1 kg metsmaasikaid, 1 kg suhkrut.
* Maasikad meega.
Värskelt korjatud maasikad segada meega ja ilma kuumutamata purgid sulgeda. Hoida jahedas kohas.
* Maasikad "Kiievi" moodi.
Keeta suhkrusiirup, maasikad lasta väikeste kogustena siirupisse ja keeta valmimiseni. Partii marju võtta siirupist välja sõelale, lasta nõrguda, siirupisse panna uus kogus marju. Marjad puistata üle tolmsuhkruga ja panna praeahju, et marjad taheneksid, kuid suhkur ei sulaks. Hoida väikeste kogustena purkides siirupi sees.
1 kg maasikaid, 500 g suhkruid, 3 klaasi vett, tolmsuhkrut.
* Naturaalne maasikamahl.
Ettevalmistatud maasikad panna emailnõusse, hoida 3-4 tundi kaane all, lisada 1 kg massi kohta ½ klaasi vett ja pressida. Kui mahl eraldub halvasti, kuumutada kõike kõike kuni +60°С, seejärel pressida. Mahl valada ettevalmistatud nõudesse, kaanetada ja pastöriseerida +85°С juures liitriseid purke 15-20 minutit.
* Mahl viljalihaga.
Valida intensiivse värvusega marjad, puhastada, panna potti ja kuumutada marju kaane all nõrgal tulel kuni pehmenemiseni. Seejärel hõõruda läbi sõela, segada suhkruga ja kuumutada kuni suhkur on täielikult lahustunud. Valada kuumalt purki ja pastöriseerida +90°С juures 0,5 l purke 15 minutit, 1,0 l purke 20 minutit.
1 kg maasikaid, 1 kg suhkrut.

Top