• Redis "Zlata"

Redis "Zlata"

Raphanus sativus L.
  • Tootja: MoravoSeed
  • Pakendis: 400 s. (5,0 g)
  • Saadavus: 9
  • 0.81€


Kollane redis "Zlata".
Saagikas, keskvarajane sort (tärkamisest saagini kulub 36-38 päeva). Üks parimaid kollase koorega rediste seas. Juurvili ümmargune, kaalub 22-24 g, helekollane koor on õhuke. Viljaliha õrn, tihe, nõrgalt terava maitsega, mõruvaba. Sobib kasvatamiseks nii avamaal kui katmikalal. Ennakõidumis- ja põuakindel. 1 gramm = 70-100 seemet.

Редис "Злата".
Один из лучших сортов жёлтого редиса, отличающийся скороспелостью, малой облиственностью и высокой продуктивностью. Время от посева до созревания составляет 36-38 дней.
Корнеплоды округлой формы, светло-жёлтого цвета, с тонкой кожицей. Мякоть нежная, сочная, плотная, слабо-острого вкуса, без горечи и без пустот.
Данный сорт пригоден для выращивания как в открытом, так в и защищённом грунте (даже в условиях недостаточной освещённости).
Устойчив к стрелкованию.

Eng.: Radish. Suom.: Retiisi. Sven.: Rädisa. Bot.: Raphanus sativus L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Redise agrotehnika: See pole keeruline. Seemned külvatakse kuivadena mulda 1-1,5 sm sügavusele, kui külvata sügavamale tekivad ovaalsed juurviljad. Redist külvatakse kevadel kohe pärast lume sulamist. Redis - külmakindel kultuur, aga tema katmine annab varasemat saaki.
Põhiline viga aiapidajatel redise külvi juures on liiga tihe külv. Sellepärast venivad taimed tihti välja ja ei saa vajalikku saaki. Kõige parem on redist külvata tüki kaupa 5x5 sm. Seda võib teha markeri abil aga et hoida ära suurt tööd võib teda külvata lindi abil kuhu on seemned eelnevalt kinnitatud vastava vahega. Seda võib teha iseseisvalt kui liimida seemned ajalehepaberi ribadele silikaatliimiga. Sakasmaal kasutatakse täpiskülviks külvikut, mis olenevalt sordist külvab seemned 10-15 x 3 sm.
Redis kasvab hästi tagasihoidlike temperatuuridel +12+16°C. Kõrgematel temperatuuridel kasvatab redis peamiselt lehti aga mitte juurvilja. Redis reageerib päeva pikkusele. Pika päeva üle 16 tunni ei moodusta taim juurvilja vaid hakkab kasvatama õievart õitsemiseks. Redist võib kasvatada ka vahe või täiendkultuurina porgandi, peedi, tilli ja peterselli ridade vahel. Kuni tõuseb ja areneb põhikultuur redis juba valmib ja teda on kerge vagudelt ära koristada. Koristamist tehakse viljade järk-järgulisel valmimisel. Tavaliselt on juurvilja läbimõõt 1,5 sm. Sel ajal võetakse redise lehed pealt ära, et niiskuse tarbimine oleks väiksem, muidu muutuvad juurviljad pehmeks. Redise koristamisega ei tasu hilineda muidu kui juurikad üle kasvavad muutuvad nad puiseks ja kõvaks.

Top