0 arvamust  |  Lisa arvamus
Raphanus sativus L.
Tootja: Seklos AGRONOM
Pakendis:4,0 g
Saadavus:8
0.91€
Maksudeta: 0.75€
Redis "Tšempioon".
Varajane sort. Tõusmetest valmimiseni 25-30 päeva. Vilja mass on 18-20 g. Head maitseomadused.
1 gramm = 70-130 seemet.

Eng.: Radish. Suom.: Retiisi. Sven.: Rädisa. Bot.: Raphanus sativus L.

* Redis on külmataluv kultuur, tõusmed taluvad kuni -3°C külma (suuremad taimed -5-6°C), kusjuures maitseomadused ei kannata.
Optimaalne kasvutemperatuur on +15+18°C. Redist külvatakse olenevalt sordist varakevadest kuni suve lõpuni otse kasvukohale. Kõige paremini kasvab redis saviliiva mullas peale kapsast või peeti. Külvatakse redis päikselisele kohale huumusrikkasse mulda. Varjulises kohas võib saak ebaõnnestuda.
Peale külvi on soovitav katta muld tuhaga kuna redis vajab palju kaaliumi. Külvatakse hõredalt, sest redis ei talu harvendamist. Niiskuse puudus avaldab suurt mõju juurika arenemisele ja maitseomadustele.
Juurikas muutub krobeliseks, kaotab oma mahlasuse. Redis on niiskustarmastav taim, pinnas peab kogu aeg olema niiske ja sellepärast kasutatakse rediste kastmiseks vihmutussüsteemi. Kasta tuleb kas ülepäeva või iga päev. Soovitavalt õhtuti. Põuasel ajal kasta rikkalikult nii hommikul kui õhtul.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.