0 arvamust  |  Lisa arvamus
Cucurbita Maxima Duchesne​​​​​​​
Tootja: Seklos
Pakendis:5 s.
Saadavus:Laos
2.77€ 3.30€
Maksudeta: 2.31€
Kõrvits "Sweet Mama" F1.
Kasvuperiood 85 päeva, vilja koor tumeroheline, hallikate triipudega, vili kaaluga kuni 1,5 kg. Viljaliha kollane, väga magusa maitsega.
Varajase saagi saamiseks külvatakse seemned pottidesse, hiljem taime kärbitakse, jättes arenema  2-3 vilja. Tarvitatakse toiduks värskelt, konserveeritult ja küsetatult. 
Tänu oma magusale maitsele ja suurele karotiini sisaldusele on kõrvits sobiv laste-ja dieettoitude valmistamiseks.
Magusa maitse tõttu soovitatakse tarvitada värskelt, see on eriti kasulik lastele ja halva ainevahetusega inimestele. Sobib lühiajaliseks säilitamiseks ja transpordiks.
Agrotehnika.
Optimaalne temperatuur kasvuks on +25 ...+27°C. Võib kasvada ka poolvarjulistes kohtades ja jäätmaadel.
Soovitav on külvata 2-4 aasta vanused seemned. Sügavasse auku anda ½ ämbritäit orgaanilist väetist. Võib kasvatada sõnnikul, kuid siis kasta vähem.
Esimene väetamine ( sõnnikuleotis 1:5) – esimese pärislehe faasis, teine – 2 nädala pärast. Viljade valmimise kiirendamiseks eemaldatakse pikaväädilistel kõrvitsasortidel peavars 3-4 lehe järel peale esimest vilja. Kõrvalvõrsed näpistatakse samamoodi tagasi, et peale vilja jääks 3-4 lehte. Kõik liigsed ilma viljadeta võrsed eemaldatakse, jättes taimele alles vaid 3-4 vilja.
Järelejäänud väädid kinnitada mulda, aga iga vilja alla panna lauajupike või vineeritükk.
Kesksuvest alates mitte kasta. Korjatud viljad valmivad päikese käes järgi.

Eng.: Pumpkin. Suom.: Jättikurpitsa. Sven.: Jättepumpa. Bot.: Cucurbita maxima Duchesne.

Kõrvitsasukaad.
Kõrvits pestakse, kooritakse ja puhastatakse seemnetest. Viljaliha lõigatakse kuubikuteks. Keedetakse siirup: 200 g vee või ilma viljalihata mahla kohta võetakse 1200 g suhkrut, 1 sidrun või 3 g sidrunhapet ja vaniljet (kõik 1 kg kõrvitsa kohta).
Kõrvitsakuubikuid keedetakse siirupis 5 minutit. Seejärel hoitakse neid suhkrusiirupis veel 6-8 tundi. Siis lastakse uuesti keema tõusta ja keedetakse 5 minutit ning uuesti hoida 10-12 tundi lahuses.
Siis juba pannakse kõrvitsatükid sõelale nõrguma. Kõrvitsatükid lastakse kuivada ja puistatakse üle peen- või tolmsuhkruga. Säilitatakse klaaspurgis.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.