• Kõrvits muskaatne "Muscquee de Provence"

Kõrvits muskaatne "Muscquee de Provence"

Cucurbita moschata Duch. ex Poir.
  • Tootja: MoravoSeed
  • Pakendis: 1,0 g (8 s.)
  • Saadavus: Laos
  • 1.56€


Muskaatne kõrvits „Moscata di Provenca“ – haruldaselt maitsev kõrvits.
* porgandipunane viljaliha ja väga väike seemnekamber.
* säilib rohkem kui aasta ilma kadudeta.
Sort on keskhiline: valmib 120 päevaga. Vili on lapik, tugevasti segmenteerunud, segmendid ühtlased. Koor on oranžikas, tugev, viljaliha ereoranž, tihe, väga aromaatne. Keskmine kaal 5-8 kg.
Tänu kõrgele suhkrusisaldusele on selle sordi kasutusvõimalused piiramatud. Temast saab pudingut, torti, pirukat ja sukaadi teha.
AGROTEHNIKA.
Kasvatatakse istikutest kui ka otsekülvil avamaale (öökülmade möödudes). Seemnete külvisügavus 4 sm. Istikute kasvatamisel kasutatakse 8-10 sm läbimõõdus potte, istutada maha koos mullapalliga (istikul peab olema 2-4 pärislehte). Edasine hooldus seisneb mulla kobestamises, kastmises (kasvuperioodi algul) ja väetamises kompleksväetistega. Kõrvits eelistab kobedat toitaineterikast pinnast ja ei talu varju.

Muskaatne kõrvits tehhilistes küpsemisesises Muscade di Provence

Eng.: Muscue pumpkin. Suom.: Myskikurpitsa. Sven.: Myskpumpa. Bot.: Cucurbita moschata Duch. ex Poir.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Aga kas te ka teate selline retsept:
Salat talvisest kõrvitsast.
Kooritud ja seemnetest puhastatud kõrvitsa viljaliha, porgand ja õun (2:1:1) riivitakse jämedal riivil, lisatakse maitse järgi soola, segatakse, maitsestatakse hapukoore või majoneesiga.
Roog kaunistatakse porgandi viiludega, rohelise peterselli või tilliga.

Top