• Kõrvits "Goliaš"

Kõrvits "Goliaš"

Cucurbita Maxima Duchesne​​​​​​​
  • Tootja: Semo
  • Pakendis: 9 s.
  • Saadavus: 6
  • 1.02€


Kõrvits ''Goliaš''.
Keskvalmiv: seemnete külvamist koristuseni umbes 140 päeva. Viljaliha töötlemiseks. Võib nii taimed ette kasvatada kui otse kasvukohale külvata. Külvisügavus 4-8 cm.
Idanemistemperatuur mitte alla +15 kraadi. Reageerib hästi väetamisele ja kastmisele.

* Kuidas kõrvitsat kevadeni säilitada.
Lühiajaliseks säilitamiseks (1-2 kuud) sobivad valminud kõrvitsad kõikidest sortidest. Eriti hea säilivusega on suureviljalised sordid, milledel on paks ja tugev koor ning viljalihas on palju kuivainet. Toatingimustes järelvalmib kõrvits 2 kuud ja annab idanemisvõimelist seemet. Talisortide küpsed viljad säilivad kõige jahedamas kohas 5-6 kuud. Selleks pannakse nad pimedasse hoiuruumi või siis voodi alla, kaitstes neid päikesekiirte eest.
Tähelepanu ! Kui märkasite, et viljavarre kinnituskoht hakkab mädanema minema, siis tuleb see koht kuni terve koeni välja lõigata, seejärel aga küünlaleegiga üle töödelda.

Kõrvits Goliash

Cucurbita maxima Goliash Kõrvits suureviljaline

 

Eng.: Pumpkin. Suom.: Jättikurpitsa. Sven.: Jättepumpa.Bot.:Cucurbita maxima L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

KÕRVITSAGA RÕNGASSAIAD (traditsiooniline vene köögi roog).
Vaja läheb: 600 g nisujahu, 200g kõrvitsat, 20 g pärmi, 1 muna, 2 spl. suhkrut, 1 kl vett, 100 g võid, 50 g peenestatud mandleid, veidi soola, munakollast.
Valmistamine: soojas vees lahustada pärm, lisada jahu, suhkur, muna, sool, õli ning segada taignaks. Katke taigen kinni ja jätke 3 tunniks kerkima. Vahepeal riivige jämeda riiviga kõrvits, lisage see taignale. Laske uuesti kerkida. Vormige taignast kuklid, vajutage lapikuks ja siis näpuga auk sisse ning venitage veidi, et tekiks rõngas. Lasta kerkida, siis määrige pealt munakollasega ja raputage peale mandlilaaste. Küpsetage praeahjus 20 min. 200°C juures.

Top