• Kõrvits "Blue Ballet"

Kõrvits "Blue Ballet"

Cucurbita maxima Duchesne
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 5 s.
  • Saadavus: Laos
  • 2.19€


Kõrvits ''Blue Ballet''
Tõusmetest saagini kuni 100 päeva. Vili on pirnjas, vilja kaal 1-2 kg.

Paremad eelviljad kõrvitsale on mitmeaastased rohttaimed, üheaastased rohttaimed, kapsas, kartul, tomat, sibul. Et ära hoida kõrvitsa haigestumist on soovitav kõrvitsat samal kasvukohal kasvatada iga 3-4 aasta tagant, mitte tihedamini. Kõrvits ei vaja kohest pinnase vahetust, kuid vajab orgaanilist väetist (sõnnikut või komposti 60-80 kg/m2-le) samuti reageerib ta hästi väetamisele õitsemise ajal lämmastik-kaaliumväetistega ja viljade moodustamise ajal kaaliumväetisega (kaaliumsalpeetrit antakse 100 g/m2-le). Vähese toitainete sisalduse korral mullas hävivad taime võrsed. Hästi reageerib kõrvits 0,02%-lise humaatväetise lahusega pritsimisele.

* Köögiviljade lõikumiseks kasutage roostevabast terasest nuga: C vitamiin laguneb rauaga kokkupuutel.
* Tooreid köögivilju lõigake plastmassist või portselanist laual – kuna puidust lõikelaud imab endasse mahla. Kui teil on puidust lõikelaud, siis tasub nagu kord ja kohus tema eest hoolt kanda: pärast kasutamist loputage keeva veega ja kasvõi kord nädalas puistake üle soolaga ja hõõruge nuustikuga. Kui lõikelaud on muutunud ebatasaseks, lihvige teda liivapaberiga.
* Mida jämedamalt on köögivili peenestatud, seda vähem toitaineid nad keetmisel või konserveerimisel kaotavad.

Loe rohkem Seemnemaailma lugemissaalis: "Kõrvits on tulus kultuur".

Тыква "Голубой балет".
Вегетационный период 100 дней. Форма плода похожа на грушу весом 1-2 кг с оранжевой, сладкой, жёсткой мякотью. Одно растение генерирует 2-3 высококачественных плода.

Eng.: Pumpkin. Suom.: Jättikurpitsa. Sven.: Jättepumpa. Bot.: Cucurbita maxima Duchesne

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

KÕRVITSAPUDER (traditsiooniline vene rahvusroog).
Koostis: 1 kl hirssi, 0,5 kg kõrvitsat, 3 spl piima, 0,5 tl soola, võid.
Valmistamine: hirss pesta sooja veega, lisada veidi soodat, segada ja loputada kuuma veega (niimoodi ei ole hirsipuder kibe). Kõrvits puhastada, lõigata väikesteks kuubikuteks, panna kuuma piima sisse ja lasta keema. Siis lisada hirss ja keeta nõrgal tulel 30-40 minutit. Pudrunõu sulgeda kaanega ja panna praeahju järelvalmimiseks. Võib ka kastruli katta tekiga ja hoida nii soojas. Lauale anda koos koorevõiga.
* hirsipuder kõrvitsaga soodustab seedetrakti motoorikat, soodustab diureesi ja soolade eemaldamist. Seda soovitatakse ainevahetuse häirete, neeru ja kõhunäärme haiguste ja koliidi puhul.

Top