• Roniuba "Goldmarie"

Roniuba "Goldmarie"

Phaseolus vulgaris var. vulgaris
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 20,0 g
  • Saadavus: 6
  • 1.58€


Roniuba ''Goldmarie''
Keskvarajane sparglioa roniv sort kõrgusega kuni 3,0 m. Õitseb valgete õitega. Kauna pikkus 22-25 cm ja laius 20-30 mm. Ilma kiududeta. Oad kaunas valged.
1,0 g = 3-5 seemet.
Pakendis seemneid 20,0 g.

* Uba armastab soojust - seemned idanevad ainult juhul, kui mulla sisetemperatuur on +9+10°C. Sellepärast istutatakse oad kurkidega ühel ajal.
Muld peab olema viljakas ja istutuskoht päikese käes, kuid tuulevaikne. Mustmullavööndis muutlike suveilmadega sobiks just põõsasuba. Sobilik oleks istutada uba 4 rea kaupa. Normaalne ridade vahe oleks 35 sm. Igasse auku pannakse 2 seemet, nõgusa poolega allapoole, et idul oleks kergem koorest välja tulla ja juured alla võtta. Istutussügavus 2-3 sm.
Suhkruliste ubade saak korjatakse ära kaks-kolm nädalat peale õitsemist. Looklev uba vajab võrreldes põõsasoaga tuge. Seemned panna pesadesse 5-7 kaupa.
Mõnikord istutatakse oa taimed lehtlate lähedusse, et ta muutuks roheliseks kaskaadiks. Kasvav uba vajab soojust, seega annab hiljem saaki, kui põõsasuba. Kui soovite, et taim annaks rohkem vilja, siis tuleks osad varasemad viljad jätta rippuma, ja korjata alles siis, kui kaunad on kuivanud.

Фасоль спаржевая, вьющаяся "Голдмарие".
Растения вьющиеся, высотой до 3 м, нуждается в опоре. 
Особенности агротехники: для открытого грунта. 
Сроки созревания: вегетационный период 70-80 дней. 
Плод: бобы длиной 22-25 см и шириной 20-30 мм, сочные, нежные. Пергаментный слой и волокно в бобах отсутствуют. Вкусовые качества высокие.
Использование: для домашней кулинарии, маринования, замораживания.

Eng.: Pole bean, Snap bean. Suom.: Salkovahapapu. Sven.: Störskärvaxböna. Bot.: Phaseolus vulgaris var. vulgaris

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Pöörake tähelepanu sellele, et...
* Spargeload sisaldavad suures koguses valke mis on kasulikud. 
* Õrnad oad ei vaja pikaajalist kulinaarset töötlemist, nad sobivad marineerimiseks ja külmutamiseks. 
* Neid ube võib kasvatada ka terade saamiseks, kasutades neid koduses kulinaarias ja pannes varuks kuivatatult ja konserveeritult.

Top