0 arvamust  |  Lisa arvamus
Pisum sativum L. convar. medulare
Tootja: PNOS
Pakendis:50,0 g
Saadavus:Laos
1.46€ 1.74€
Maksudeta: 1.21€
Hernes "Meteor dziekanowski".
Varavalmiv (50-60 päeva) saagikas sort rohelise herne saamiseks. Kõrgus 60-70 sm.
7-10 tihedalt kogunenud tumerohelist mahlakat hernetera 8-9 cm pikkuses kaunas. Herned on tumerohelised, neid võib kasutada värsketena, konserveerida, külmutada
Väärtus: head maitse- ja tehnoloogilised omadused, sobivus mehhaaniliseks koristuseks. Värskelt, kuivatuseks, konserveerimiseks ja külmutuseks piim-küpsuse faasi. Tärkamiseks optimaalne mullatemperatuur +18+20°C.
Külv: mais.
Istutusskeem: 10 x 20-40 sm.
Peale idanemist kannatab külma kuni -4°C kraadini.
Koristus: juunis, juulis.
1 g = 4-6 hernest.
Seemneid pakendis: 50,0 g.

Loe rohkem Seemnemaailma lugemissaalis: "Aedherne agrotehnika iseärasused".

Горох "Метеор Дзекановски".
Ранний сорт (50-60 дней).
Высокоурожайный. Высота растения 60-70 см. Длина стручка 8-9 см, содержащего от 7 до 10 тёмно-зелёных горошин.

Eng.: Green pea. Suom.: Silpoherne­. Sven.: Spritärt.

* et keetmisel jääksid kaunad roheliseks, keedetakse neid suuremas veekoguses, millele on 1 liitri kohta lisatud 1 tl söögisoodat.
* et herned keeksid ruttu pehmeks, tuleks neid keeta ilma soolata.
* et hernes säilitaks keetmisel oma värvi, tuleks lisada veidi peensuhkrut.
* herne konserveerimisel ülejäänud vedelikku saab kasutada supi jne keetmiseks, kuna temas sisaldub samapalju mineraalaineid ja vitamiine nagu hernes endas.
* kui tahate teha keedetud hernestest püreed, hõõruge või peenestage kuumana, ärge laske jahtuda, siis saate ühtlase, ilma tükkideta püree.
* hernekaunad säilitavad paremini oma värvuse, kui keeta neid väheses vees.
* konserveeritud herned kuumutage koos vedelikuga, seejärel valage vedelik ära.
* külmutatud herned puistake kohe keevasse vette laskmata neid eelnevalt üles sulada – nii on nad maitsvamad ja ka vitamiine säilib rohkem.
* herned keevad tund-poolteist. Valage peale külm (aga mitte kuum nagu teistele köögiviljadele) vesi ja keetke suletud nõus tasasel tulel.
* kui hernes on vanad, kaua seisnud – siis leotage neid eelnevalt. Tavaliselt pole selleks vajadust.
* herne keemise ajal ei soovitata lisada vahepeal potti külma vett juurde – maitse ei tule enam nii hea.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.