• Paprika "Marconi"

Paprika "Marconi"

Capsicum annuum L.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 0,2 g
  • Saadavus: 3
  • 1.19€


Paprika "Marconi".
Keskvarajane, taime kõrgus 70-76 cm. (tõusmetest saagini- 70 päeva), kõrge saagikusega sort. Vilja pikkus 15-20 cm, kaaluga 110-130 g. Suurepärased maitseomadused. Ideaalselt sobib konserveerimiseks. 1g = 130-150 seemet.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Kas konserveeritud tooted on kasulikud ?
Konserveerimisel osa puu- ja köögiviljade vitamiinidest laguneb ja edasisel säilitamisel kaob. Vajalik on kasutada säästvaid meetodeid valmistamiseks ja säilitamiseks.
• C vitamiin. Laguneb kergelt metalliga kokkupuutel aeglasel kuumutamisel hapniku juuresolekul. Vajalik kasutada emaileeritud nõusid (või roostevabasid), kasutada blanšeerimist. Rohkem säilib C vitamiin (kuni 90%) külmutamisel ja edasisel madalal temperatuuril säilitamisel.
• B1 vitamiin (tiamiin). Kompottide ja džemmide valmistamisel laguneb vähe.
• B2 vitamiin (riboflaviin). Talub hästi kuumutamist, st et konserveerimsel praktiliselt ei lagune. Kuid laguneb kergesti päikese käes.
• PP vitamiin (nikotiinhape). Vastupidav töötlemisele, säilib pikaajalisel hoidmisel ja isegi kuivatamisel.
• B9 vitamiin (foolhape). Kuumutamisele ei ole vastupidav – kaod umbes 50-90%.
• Provitamiin A (karotinoidid). Vees ei lahustu, kuid lahustub hästi rasvades.Seepärast on köögivilju, mis sisaldavad karotinoide, soovitav õlis hautada. Kuivatamisel kadu 40%.
• Mikroelemendid ja orgaanilised happed. Konserveerimisel peaaegu ei lagune.
• Eeterlikud õlid. Säilivad hästi külmutamisel.

Top