0 arvamust  |  Lisa arvamus
Capsicum annuum L.
Tootja: Franchi
Pakendis:1,5 g
Saadavus:10
1.20€
Maksudeta: 1.00€

Maguspipar „Carmagnola Rosso“.
Väga magus ja varajane punase maguspipra sort, kõrgusega 60-90 cm.
Vilja kuju -kellukakujuline

* August ja september on maguspipra valmimise kõrghetk.
Tehnilise küpsuse, siis kui nad on toiduks tarvitamiseks sobivad, saavutavad viljad umbes 30-45 päeva pärast viljaalgmete moodustumist. Eesti tingimustes jõuab katte all igal võrsel valmida 3-4 vilja. Seepärast jäetakse alles kõik augusti lõpuks moodustunud viljad, eemaldades seejuures kõik tekkinud õienupud ja vilja kandnud võrsed. Erinevalt tomatist ei katkestata paprika kastmist, peale kastmist kobestatakse kergelt mulda ilma juuri vigastamata (10-15 cm).
Viljade rohkuse all võivad võrsed murduda, seetõttu tuleb pidevalt kontrollida, kas taimed on kindlalt tugedele kinnitatud.
Tigude tõrjeks võib taimede alla puistata sinepipulbrit või terava pipra pulbrit.
Selleks, et piprad saavutaksid erksa värvuse ja aroomi, mis on antud sordile iseloomulik, antakse neile augustis-septembris kaaliumväetist nagu tomatitelegi.  Seda võib asendada puutuhaga.
Et taimel ei viljaalgmed ei pudeneks, vaid jätkaksid kasvu, tuleb saak õigeaegselt koristada. Bioloogilise ja tehnilise küpsuse vahe on 20-30 päeva. Sellel perioodil koguneb viljadesse rohkem sooli, vitamiine, suhkruid ja muid kasulikke aineid, seepärast koristatakse paprika tavaliselt just  selles küpsemise faasis.
Esimesed viljad koristatakse valikuliselt augusti alguses-keskpaigas, niimoodi jätkatakse koristamisega külmadeni. Aga kuna viljade mõõtmed erinevatel sortidel on erinevad, siis valmimise astet määratakse viljale kergelt  vajutades - kui on kuulda kerget krudinat, siis võib vilja ära võtta.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.