• Sibul "Red Rock" F1

Sibul "Red Rock" F1

Allium cepa L.
  • Tootja: Franchi
  • Pakendis: 1,0 g
  • Saadavus: Laos
  • 2.88€


Sibul "Red Rock" F1.
Keskmiselt küpsev sort. Periood tõusmetest kuni tehnilise küpsuseni 115-125 päeva. Optimaalne idanemise temperatuur +15+17°C.
Sibula mugul ümara kujuga. Välimised soomused lillakaspunased, sisemised valged, punaste ringidega. Maitse meeldiv, poolterav. Suhteliselt vastupidav haigustele.
Säilib vähemalt 5 kuud.
1 gramm = 250-300 seemet.
Pakis seemneid 1,0 g.

* Talveeelse külvi puhul on teised külvinormid ja konkreetsed sordid.
Porgandi, peterselli, tilli sortide valikul pole talveeelse külvi puhul suurt vahet, kui eesmärgiks on varasema saagi saamine, valitakse varemvalmivad sordid. Tõsiselt tuleb suhtuda sordivalikusse peedi, redise, naeri ja salati talveelse külvi puhul. Nende kultuuride taimed hakkavad madalate temperatuuride puhul kergesti õitsema. Sellepärast tuleb valida õitsemiskindlamad sordid.
Sügisel külvatavad seemned sattuvad karmidesse tingimustesse, sellepärast peavad nad olema suured, täiskaalulised, idanevusega üle 80%.
Need isloomustused kehtivad heade sordiseemnete kohta, mida kasvatatakse seemnekasvatuse majandites ja müüakse spetsialiaalsetes seemnepoodides.
Talveeelse külvi puhul on külvinorm 20-25% suurem, arvestades tõenäosust, et osa seemneid ja tõusmeid hukkub. Külviaeg. See on pea üks tähtsamatest teguritest, mis määrab talveeelse külvi edukuse. Kui te külvate liiga vara, tärkavad seemned sügisel ja tõusmed hukkuvad külmade saabudes, kui lasete õige aja mööda, on külv ilmastikutingimuste tõttu võimatu.
Kahjuks võib soovitada vaid ligikaudselt külviaga, see on september - oktoober.
Iga aednik peab ise püüdma määrata õiget aega, arvestades sisetunde ja termomeetriga. Külv tehakse, kui muld on 5 cm sügavusel 2-4 kraadi soe. Tavaliselt vastab see püsivate hommikustele külmadele. Külv tehakse varem ettevalmistatud vakku. Kindlasti ei tohi talveelse külvi puhul seemneid niisutada, kui on vaja teha desinfektsiooni, tehakse seda kuivalt (tolmutades või puuderdades). Väikestele, kaua tärkavatele seemnetele, nagu petersell, porgand, sibul võib lisada salati ja regise seemneid, mis tärkavad kevadel kiiremini ja näitavad meile kätte read, kust põhikultuur tõusma hakkab. Külvivaod kaetakse varem valmisvarutud kuiva mullaga 1,5-2 sm paksuselt, peale pannakse turvast või kõdu 2-4 sm. Multši materjal hoiab ära kevadel mullakooriku tekkimise, see soodustab tõusmete tärkamist ja kaitseb noorte taimede nõrka juurestikku järsu temperatuuri muutumise puhul mulla külmumise ja sulamise korral.
Hooldus.
Varakevadel võib peenra katta materjaliga, mis tagab ühtlasema temperatuurireziimi. Tõusmete ilmumisel mulda kobestatakse ja rohitakse. 2-3 pärislehe faasis väetatakse ammoonium salpeetriga. Taimi harvendatakse, nagu tavaliselt. Peale harvendamist tehakse teine väetamine kompleksväetisega või lämmastik, forfor ja kaaliumväetiste seguga, vastavalt porgandile ja peedlei kehtivale normatiivile 3:2:5.
Porgandi saak koristatakse juulis. Sama skeemi järgi kasvatatakse talveeelse külviga peterselli, tilli, peeti, seemne sibulat. Erinevus on ainult seemnete külvi sügavuses, mis suuremate seemnete puhul, nagu till ja peet on veidi sügavamal ja väiksemate seemnete puhul, nagu naeris, madalamal. Loomulikult valitakse iga kultuuri jaoks oma eelkultuur. Need on üldteada külvikordade reeglid, mis kehtivad ka tavalise taimekasvatuse puhul.
Talveelset rohelise sibula külvi tehakse sellise arvestusega, et sibul juurduks enne külmade saabumist. Istutamiseks kasutatakse valik-sibulat (väikesed sibulad, mis on valitud söögisibulate hulgast) sortidest Bessonovski mestnõi, Danilovski 301, Strigunovski, Mjatškovski. Sibulad istutatakse kõrgemale, hästi valgustatud kohale, kõrgetele peenardele, et nad ei läheks mädanema.
Külviskeem. Ridades 8 sm vahedega, sibulate vahe 5 cm. Istutussügavus 3-5 cm. Sibulate külmumise vältimiseks kaetakse peenrad komposti, kõdu, turba või saepuru 8-10 cm paksuse kihiga, mis jäetakse peenrale kevadeni. Kevadel, märtsi teisel poolel – aprilli alguses, kaetakse peenar kilega, eelnevalt sooja veega kastes (kui selline võimalus on). Seda tehakse mulla kiirema soojendamise nimel. Ärasulanud multš koristatakse ära ja oodatakse esimest saaki. Nagu me juba nimetasime, soovitatakse talveeelset külvi varasema värske saagi saamiseks. Säilitamiseks mõeldud porgandit, peeti, naerist on parem külvata hiliskevadel või suvel.
Talveeelse külviga kasvatatud tilli, salati ja rohelise sibula saak koristatakse juba mai lõpus juuni alguses. Kattematerjalide kasutamine kiirendab saagi valmimist veelgi. Selline meetod võib osutuda kasulikuks neile aednikutele, kellele aiamaa ei ole ainult harrastuseks ja söögilaua täiendamiseks, vaid ka perekonna eelarve täiendamiseks. Varase köögivilja, peedi ja kimbuporgandi müük linnainimestele, kes on talve jooksul olnud vitamiininäljas, on küllaltki tulus tegevus, kui arvestada väikesi kulusid seemnete ja kattematerjali tarvis. Mais on teie konkurentideks ainult väike hulk köögiviljakasvatajaid, kes on ka teadlikud talveeelsest külvist ja lõunapoolsed kauplejad sissetoodud maitserohelisega. Kuid peamine on, loomulikult, märgatav kevadtööde vähenemine ja esimesed vitamiinid Teie laual!

Peetidest võib soovitada Krasnõi Šar (Punane kera), Boltardi, redistest roosakas punast valge otsaga, salatitest Moskovski parnikovõi (Moskva kasvuhoone), naerist Geiša.
Porgandisortidest on sobivad Nantes 2 ja Nantes 4.

Eng.: Onion. Suom.: Ruokasipuli, kepasipuli. Sven.: Lök.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha
Top