• Kõrvits "Atlantic Giant"

Kõrvits "Atlantic Giant"

  • 2.39€


Suureviljaline kõrvits "Atlantic Giant".
Keskhiline sort. Tõusmetest valmimiseni 110-130 päeva. Vilja mass 30-50 kg. Säilib hästi . 
Paremad eelviljad kõrvitsale on mitmeaastased rohttaimed, üheaastased rohttaimed, kapsas, kartul, tomat, sibul. Et ära hoida kõrvitsa haigestumist on soovitav kõrvitsat samal kasvukohal kasvatada iga 3-4 aasta tagant, mitte tihedamini. Kõrvits ei vaja kohest pinnase vahetust, kuid vajab orgaanilist väetist (sõnnikut või komposti 60-80 kg/m2-le) samuti reageerib ta hästi väetamisele õitsemise ajal lämmastik-kaaliumväetistega ja viljade moodustamise ajal kaaliumväetisega (kaaliumsalpeetrit antakse 100 g/m2-le). Vähese toitainete sisalduse korral mullas hävivad taime võrsed. Hästi reageerib kõrvits 0,02%-lise humaatväetise lahusega pritsimisele.

Тыква крупноплодная "Atlantic Giant" - Cucurbita maxima Duch.
Среднепоздний сорт (110-130 дней). Набирает массу до 50 кг. Хорошо хранится.
Оптимальные предшественники для тыквы - многолетние травы, целина, залежь, однолетние травы, капуста, картофель, томат, лук. Во избежание болезней тыкву лучше возвращать на прежнее место через 3–4 года.
Тыква не требует непосредственного известкования почв, хорошо отзывается на органические удобрения (дозы навоза или компоста 60–80 кг/10 м2), а также на подкормку азотно-калийными удобрениями в период цветения и начала плодообразования (калийная селитра 100 г/10 м2) с поливом. При недостатке питания завязи тыквы осыпаются. Хорошо отзывается тыква на опрыскивание гуматом натрия (0,02%-ный раствор).

Pumpkin Atlantic Giant Тыква крупноплодная Атлантический Гигант Kõrvits suureviljaline

Eng.: Pumpkin. Suom.: Jättikurpitsa. Sven.: Jättepumpa. Bot.: Cucurbita maxima Duch. ex. Lam.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Köögiviljade lõikumiseks kasutage roostevabast terasest nuga: C vitamiin laguneb rauaga kokkupuutel.
* Tooreid köögivilju lõigake plastmassist või portselanist laual – kuna puidust lõikelaud imab endasse mahla. Kui teil on puidust lõikelaud, siis tasub nagu kord ja kohus tema eest hoolt kanda: pärast kasutamist loputage keeva veega ja kasvõi kord nädalas puistake üle soolaga ja hõõruge nuustikuga. Kui lõikelaud on muutunud ebatasaseks, lihvige teda liivapaberiga.
* Mida jämedamalt on köögivili peenestatud, seda vähem toitaineid nad keetmisel või konserveerimisel kaotavad.

Top