0 arvamust  |  Lisa arvamus
Allium cepa L.
Tootja: Semo
Pakendis:2,5 g
Saadavus:9
1.32€
Maksudeta: 1.10€

Sibul ''Lusy''.
Varajane pika päeva sort. Sibul on ideaalse ümmarguse kujuga, kaalub 130 grammi, õhukese sibulakaelaga, paksude pronksjas-kollast värvi soomustega. Sibulad on väga ligitõmbava kaubandusliku välimusega.
Sordi väärtus: suur saagikus, ühtlane saak ja hea säilivus.

* Sibul, marineeritud poolapäraselt. Delikatesstoiduks on väikesed marineeritud mugulsibulad, läbimõõduga kuni 3cm. Võib marineerida ka suuremaid sibulaid tervelt, või poolitatuna. Marineerimiseks sobivad nii kibedad, kui ka magusad sordid.
Värskelt sibulalt eemaldada juur, ning kuivad pealmised lehed. Ühesuurused mugulad hoida 2-3 minutit soolases keevas vees (120-250 g soola 1 liitri vee kohta). Seejärel võtta sibulad välja ja jahutada koheselt külmas vees. Sibulad panna purki, valada peale marinaad ja pastöriseerida temperatuuril +85°C pooleliitriseid purke 10-12 minutit ja liitriseid purke 15-20 minutit. Marinaad: 1 liiter vett, 2-3 sl 9%-list äädikat, 15 tera musta ja lõhnavat pipart ja 5-6 loorberilehte.

Sibul Lusy

Eng.: Hibernal onion. Suom.: Ruokasipuli, kepasipuli. Sven.: Gul Lök. Bot.: Allium cepa L.

Kas teate, et... mädanevate haavade korral desinfitseerib neid hästi ja tõmbab mäda välja pasta, mis on tehtud sibulast ja küüslaugust.
Selleks riivige need pudruks, segage võrdsetes kogustes, keerake marlisideme sisse ja pange haava peale. 

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.