0 arvamust  |  Lisa arvamus
Allium cepa L.
Tootja: Franchi
Pakendis:1,25 g
Saadavus:Laos
1.40€
Maksudeta: 1.14€
Sibul "Piatta di Bergamo".
Lamedakujuline, keskvalmiv sort (98-107 päeva).
Kõrgesaagikas, suurepäraselt säilib.

* Sibula koristamine.
20 päeva enne koristamist lõpetatakse kastmine, kuid jälgida ka, et muld liiga ei kuivaks. Kui sibula valmimine on pidurdatud (pealsed rohelised ja sibul pole kaetud kollaste soomustega), siis tuleb kiirendada sibula valmimist. Selleks tuleks muld sibulate ümbert ära rehitseda, juurestik 5 cm kauguselt sibulakannast läbi lõigata, seejärel hakkavad pealsed rutem kolletuma, sibul aga valmima.
Sibul koristatakse koos pealsetega, et ta paremini valmiks. 10 päeva kuivatatakse peenral. Kui aga ilmad on vihmased, siis 12 päeva tuulutatavas ruumis, lisaks 2 ööpäeva soojaallika lähedal. Peale seda võib hoiule panna. Pealsed lõigatakse maha, jättes 3-4 cm pikkuse sibulakaela. Optimaalne säilitustemperatuur on +1+3°C.

Loe rohkem Seemnemaailma lugemissaalis: "Sibula kasvatamine Eestis".

* Krõbedad sibulad.
Sibul: 100-150 g.
Taimeõli: 100 ml.

1. Lõika sibul väikesteks 2-3 cm pikkusteks tükkideks või rõngasteks.
2. Kuumuta vokkpannil taimeõli.
3. Prae ettevalmistatud sibul kuldpruuniks, sega segades, et mitte kõrbeda. Võite kasutada paneeringut munaga segatud jahuga.
4. Aseta sibulad kurn, et liigne õli välja voolaks.
5. Krõbedat sibulat võib tarvitada koheselt või säilitada anumas külmkapis ja kasutada koduse toiduvalmistamise loomingulise maitseainena.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.