• Hapuoblikas "Belvilsky"

Hapuoblikas "Belvilsky"

Rumex acetosa
  • Tootja: Gavrish
  • Pakendis: 0,5 g
  • Saadavus: 7
  • 0.84€


Hapuoblikas "Belvilsky".
Püsik. Varane, vastupidav putkumise suhtes, suuresaagiline külmakindel sort. Tõusmetest saagini kulub 48-52 päeva. Leherosett laiuv. Lehe pikkus on 13-15 cm, laius 5-10 cm. Saagikus kuni 7,3 kg/m2. Seemned külvavad 4-5 korda hooajajooksul. Karotiini ja C-vitamiini suure sisaldusega suured munajad, intensiivselt rohelised lehed. Lehti kasutatakse värskel kujul, aga ka konserveeritakse.
Oblikalehed on paljude tähtsate vitamiinide allikaks ja neid kasutatakse nii värskelt kui töödelduna. 
Agrotehnika: oblikas külvatakse otse kasvukohale. Külvisügavus alla 0,5 cm.
Tõusmed ilmuvad 12-15 päevaga. Edasine hooldus seisneb maa kobestamises, regulaarses kastmises ja mineraalväetistega väetamises.
Saaki kogutakse regulaarselt 15-20 päeva järel.
1 gramm = 300-400 seemet..

Hapuoblikas

 

Eng.: Sorrel. Suom.: Niittysuolaheinä. Sven.: Ängssyra.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* KUIDAS ENNETADA RAUADEFITSIITI TOIDUS ?
Viimasel ajal räägitakse igasugustes infokanalites rauapuudusest organismis. Ja kuigi tema sisaldus inimorganismis on vaid mõni gramm, võtab raud aktiivselt osa vereloomeprotsessist, ta on hemoglobiini oluline koostisosa. Raua puudusel tekib väga ruttu kehvveresus, ainevahetus on rikutud, inimesel napid jõudu. Rauapuudus toidus mõjutab ka inimese naha, juuste ja küünte seiskorda. Inimese ööpäevane rauavajadus on umbes 15 milligrammi, selle koguse saame me põhiliselt aiasaadustest. Seejuures tasub meeles pidada, et orgaanilist rauda, mis sisaldub köögiviljades, puuviljades ja marjades, omastab inimene palju paremini kui mitmesugust mitteorgaanilist ravipreparaatide jt ainete rauda. Arvatakse, et rauasooli, mida leidub lihas ja leivas, omandab inimene kõigest 25-40% ulatuses, aga puu- ja juurviljadest kuni 80% - tänu sellele, et nendes on ka piisavas koguses C vitamiini.
Keskmine rauasisaldus köögiviljades, puuviljades ja marjades on järgmine (milligrammides 100 g toote kohta):
Hapuoblikas - 5,5; Spinat - 5,5; Aeduba - 4; ; Jõhvikas – 4; Mustjuur- 3,1; Lehtpeet - 2,7; Karusmari - 2,5; Vaarikas - 2,5; Ploom - 2; Pirn - 2; Kirss - 2; Mädarõigas (juur) - 2; Melon - 2; Must sõstar - 2; Petersell (maisteroheline) - 1,9; Pihlakas - 1,5; Kõrvits - 1,5; Peet - 1,4; Lillkapsas - 1,4; Tomat - 1,4; Brokkoli - 1,3; Brüsseli kapsas - 1,3; Rõigas – 1,2; Nuikapsas - 1; Valge peakapsas - 1; Aroonia - 1; Spargel - 1; Arbuus - 1; Redis - 1; Roheline sibul - 1; Maasikas - 1; Õun - 1; Porgand - 0,8; Paprika - 0,8; Mugulsibul - 0,8; Kurk - 0,8; Kartul - 0,8; Roheline hernes - 0,7; Petersell (lehed) - 0,6; Salat - 0,6; Seller (lehed) - 0,6; Baklažaan - 0,4; Kabatšokk - 0,4.

Top